G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Soyer: “Avrupa Ödülü, İzmir’e inanılmaz kapılar açmaya başladı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Soyer: “Avrupa Ödülü, İzmir’e inanılmaz kapılar açmaya başladı” / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 111. toplantısı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 111. toplantısı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı.

Başkan Soyer, Ekim ayında Brüksel, Viyana ve Strazburg’da yaptıkları görüşmelerin İzmir açısından çok verimli geçtiğini ifade ederek, “Brüksel’de bir İzmir Evi açmıştık. Bu ise Brüksel’deki irtibatlarımızın en verimlisi oldu. En üst düzeyde görüşmeler yaptık. Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı var. 10 senedir buraya taraf olmak, hibe programlarından yararlanmak için başvuru yapardık. İzmir hep dışarıda tutulurdu. İlk defa İzmir dahil edildi. 253 milyon euroluk da bir kaynak ayrıldı bu başlığa. Hemen bu çerçevede çalışmaya başladık. Viyana’ya Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile görüşmek üzere gittik. İzmir’le ilgili kaynak aktarma konusunda son derece cömert olduklarını söyleyebilirim. Avrupa Ödülü İzmir’e çok yaradı. Bize inanılmaz kapılar açmaya başladı” dedi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu için gittikleri Strazburg’da ise Bölgeler Komitesi Başkanıyla bir araya geldiklerini belirten Başkan Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgeler Komitesi, Avrupa Parlementosu’na paralel yürüyen, sadece bölgesel temsilcilerin içinde yer aldığı bir tür parlamento. İzmir olarak Türkiye’den bir tek biz varız. 18 encümen üyesinden biri biziz. Orada söz hakkımız oldukça güçlenmiş durumda. 7-8 Kasım’da Akdeniz Belediyeler Birliği’ne İzmir olarak ev sahipliği yapıyoruz. Akdeniz bölgesinden 80 civarında belediye başkanını ağırlayacağız.”

Toplantıda İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hazırlanan “kent içi otopark” sunumu yapıldı. 

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Mehriban Yanık, Kemeraltı ve Çevresi Yenileme Alanı projeleri ile UNESCO Dünya Mirası süreci ile ilgili bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken ise “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi” çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Soyer: “Avrupa Ödülü, İzmir’e inanılmaz kapılar açmaya başladı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!