G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,00
GBP41,16
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.513,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Şahin: “Yeni karavan park bu hafta içinde hizmete açılacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin: “Yeni karavan park bu hafta içinde hizmete açılacak” / Haberin Peşinde Urfa

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Allaben Göleti’nde 10 bin metrekare alana inşa edilen yeni karavan parkın bu hafta içinde hizmete açılacağını duyurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Allaben Göleti’nde 10 bin metrekare alana inşa edilen yeni karavan parkın bu hafta içinde hizmete açılacağını duyurdu.

Başkan Şahin, hizmete açılacak karavan park alanında incelemeler yapmasının ardından yaptığı konuşmasında, pandemi sonrası yerli ve yabancı turistin turizm anlayışının çeşitlendiğini belirterek, “İnsanlar karavan ve karavan turizmi ile ilgili daha yüksek beklentilere sahip oldu. Bize düşen şey, bu altyapıyı oluşturmaktı.” ifadesini kullandı.

Türkiye’deki diğer örnekleri inceleyerek karavan park alanını inşa ettiklerini anlatan Başkan Şahin, “Federasyonla çalıştık. Fikir alışverişlerimiz oldu. Bu doğrultuda projelendirmemizi yaptık. Bundan sonraki kısım da işletme modeli. Bu modelde de ekip arkadaşlarımız, bu alanda hizmet verecek şekilde aldıkları eğitimle misafirlerimize hizmet verecek. Bu güzel işletme mantığıyla birlikte karavan turizmini bir aile turizmine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bizim amacımız uluslararası alandaki en iyi karavan park alanını oluşturmak. Böylelikle Gaziantep’i bir çekim gücü haline getirerek kentin de cazibesini artırmayı planlıyoruz. Buraya gelen kişiler, şehre de geliyor ve alışveriş yapıyor, esnafı rahatlatıyor. Yöresel tatları deneyerek damak tadına uygun olan ürünleri alıyor ve ülkesine götürüyor. Bunların hepsi bütünün parçaları. Bu alanı hazır hale getiren ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Gazi Kördeve de, yeni karavan alanı için detaylı bir saha araştırması yaptıklarını ifade eden Şahin, “Türkiye’deki tüm karavan sahalarını ekibimizle birlikte gezdik. Notlarımızı aldırdık ve eksikleri belirleyerek bütüncül bir yaklaşımla karavan alanımızı federasyonla hazırladık.” diye konuştu.

Karavan alanındaki teraslar ismini Gaziantep’in 5 antik kentinden alıyor 

Allaben Göleti’nin kıyısında 10 bin metrekare alana kurulan parkta, aynı anda 40 karavanı misafir edebileceği ve  Gaziantep’teki 5 antik kentin ismini taşıyan bölümlerin bulunduğu park alanı için Türkiye’deki diğer örneklerin incelendiği belirtildi.

Gezginlerin, doğayla bütünleşeceği ve manzarasıyla keyifli anlar yaşayacağı bu yeni tesis için Türkiye çapındaki diğer örnekler gezilerek bütün ihtiyaçlar düşünüldüğü ve alanda pis suları deplase edecek altyapı sağlanırken, misafirlerin elektrik ve su sistemlerinden yararlanmaları için karavan parkların başına üniteler konulduğu söylendi.

Tesiste bulunan ortak mutfak alanında misafirler, fırın ve ocaklardan yararlanarak kendi yemeklerini pişirme imkanına sahip olacak. Ayrıca, kişisel ihtiyaçların karşılanacağı çamaşırhane, bulaşıkhane, büfe ve banyo hizmetinden de faydalanabileceği açıklandı.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Şahin: “Yeni karavan park bu hafta içinde hizmete açılacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!