G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO35,04
GBP40,89
BIST10.508,16
GR. ALTIN2.477,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Şahin, depremzedeler için hazırlanan “Acil Eylem Planı”nı anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin, depremzedeler için hazırlanan “Acil Eylem Planı”nı anlattı / Haberin Peşinde Urfa

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem sonrası, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nurdağı’ndaki ziyaretinde, depremzedeler için teknik ekibiyle birlikte hazırladığı Acil Eylem Planı’nı anlattı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem sonrası, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nurdağı’ndaki ziyaretinde, depremzedeler için teknik ekibiyle birlikte hazırladığı Acil Eylem Planı’nı anlattı.

Eylem planının bir depremzedenin neye ihtiyacı olduğuna dair sağlıklı tespitleri içerdiğini anlatan Başkan Şahin, şunları söyledi:

 “Depremzedelerin acil bir şekilde, giyinmesi, beslenmesi ve barınması gerekiyordu. Arkasından seyyar tuvaletlerin kurulumunun yapılması lazımdı. Şu anda ilçede 200’e yakın seyyar tuvaletimiz bulunuyor. Bunun akabinde hijyenin temin edilebilmesi için bir haftanın ardından duş ihtiyacı doğdu. Bunun için de bizim yalnızca Nurdağı’nın 160 noktasında seyyar duşlarımız bulunuyor. Akabinde de çocuklarımızın eğitiminden geri kalmaması ve ailelerin psiko-sosyal destek alması gerekiyordu. Şimdi hemen konteyner kentimizi kurduk. Bir gencin, bir yaşlının, bir engellinin neye ihtiyacı varsa bunların hepsini içeren bir plan hazırladık. Eğitimlere başladık. Her yaş grubuna özel psiko-sosyal destek kurslarımız var. Depremzedelerin sağlıklı bir terapi alabilmesi için akademisyen psikologlardan destek alıyoruz. Bu desteği veren psikolog sayımız da yaklaşık 200. Beşeri sermayemiz hazır. Psikologlarımız tek tek çadırları ve konteynerleri gezerek ailelere sorular soruyor. Engelli, yaşlı, çocuk ihtiyaçları belirleniyor. Bunlar kümeleştikten sonra da ihtiyaçlar hızlı bir şekilde temin ediliyor.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Nurdağı ziyaretinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Japonya Büyükelçisi Suzukı Kazuhiro da bulundu.  

Hibya Haber Ajansı

Başkan Şahin, depremzedeler için hazırlanan “Acil Eylem Planı”nı anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!