G-CV0ZL47F6D
USD32,19
EURO35,06
GBP40,88
BIST10.223,42
GR. ALTIN2.466,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Şahin, deprem sonrası çalışmalar için kadın akademisyenlerle görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin, deprem sonrası çalışmalar için kadın akademisyenlerle görüştü / Haberin Peşinde Urfa

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremlerden etkilenen merkez ile ilçelerde yürütülecek çalışmalarla ilgili 40 kadın rektör ve rektör yardımcısıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremlerden etkilenen merkez ile ilçelerde yürütülecek çalışmalarla ilgili 40 kadın rektör ve rektör yardımcısıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Depremlerden etkilenen başta Nurdağı ve İslahiye ilçeleri olmak üzere şehir merkezini de kapsayan afet sonrası çevreye uyum, sağlamlık, tarım çalışmaları gibi konuları kapsayan toplantıda ileride yapılacak çalışmalar için planlama ve raporlama konuşuldu.

Katılımcı kadın akademisyenler yeni planlamalarda Başkan Fatma Şahin ve ekibine bilimsel destek vereceklerini, alanlarında elde ettikleri tecrübeleri ile ulusal ve uluslararası bağlantılarının çalışmalarda kullanacaklarını dile getirdiler.

Video konferansta Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgelerinde vatandaşa sunulan hizmet ve çalışmalar hakkında sunum ve bilgilendirme yapan Başkan Fatma Şahin, başta su yönetimi olmak üzere, temizlik, sosyal yardımlar ile son durum hakkında konuştu.

Konuşmasında şehrin olağanüstü zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi dirençli yapma konusunda bir araya geldik. TÜBİTAK ile Deprem Master Planı yapmıştık. Teknik odalar, akademik kadrolar, STK’lar ve beşeri sermayemizle bu işin uzmanı hocalarla çalışmaya başlamıştık. ‘Dirençli Şehir’ konusunda en hazır kentlerden bir tanesiydik. Biz itfaiye bölümümüzü bu gibi durumlara hazırlamış, personelimizi arama kurtarma konusunda eğitmiştik.”

Toplantıda vatandaşların hayatını hızlı bir şekilde normalleşmesi için çalışıldığını ve psikolojinin yönetilmesi gerektiğinin üstünde duran Başkan Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçe belediyeleri bu büyük sorunu kaldıracak güçte değil. İlçeleri hızlı bir şekilde ayağa kaldıracağız. Yıkılan tarihi mekanları aslına uygun hızlı bir şekilde restore edeceğiz. Orta ve uzun vadeli sürdürülebilir dirençli şehir yolculuğumuzda teknoloji, bilgi ve bilim yoluyla bu toplantıya katılan katılımcıların tecrübelerinden yararlanacağız. Kadınların ışığı ile yükselip iyileşeceğiz.”

Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde yürütülen, kapanış toplantısına hazırlanan İklim, Bilim ve Kadın Toplantıları’nın katılımcılarıyla yapılan video konferans, deprem gündemiyle artık Bilim Akademi Kadın Toplantıları olarak devam edecek.   

Hibya Haber Ajansı

Başkan Şahin, deprem sonrası çalışmalar için kadın akademisyenlerle görüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!