G-CV0ZL47F6D
USD32,19
EURO35,01
GBP40,98
BIST11.063,97
GR. ALTIN2.504,38
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Gürkan, Malatya İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Gürkan, Malatya İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu / Haberin Peşinde Urfa

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı tamamlanan Malatya İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Gürkan’ın girişimleri sonucunda kütüphanesi olmayan Malatya’ya çok fonksiyonlu modern bir kütüphane kazandırıldı.  Geleneksel ve modern mimarinin bir arada kullanıldığı İl Halk Kütüphanesi, Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

İl Halk Kütüphanesi bünyesinde; 5 bin 500 metrekare kapalı otopark, çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller alanı, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanları yer alıyor.

“Kitaplık alanlarımız titizlikle dizayn edildi”

İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler aktaran, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Sayın Başkanımız ile İl Halk Kütüphanemizde incelemelerimizi tamamladık. Vatandaşlarımız kütüphanemizden istifade etmeye de başladılar.  Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip kütüphanemizde; fen bilimleri, matematik atölyesi, 2 katlı kapalı otoparkımız bulunmaktadır. Üst katlarda ise yine 3-6, 6-14 çocuk kütüphaneleri, 7/24 okuma salonları ve sosyal tesislerimiz yer almaktadır. Yine kitaplık alanlarımız titizlikle dizayn edilmiştir.” dedi.

“Vatandaşlarımıza güzel hizmet verebilecek bir mekan”

Başkan Gürkan, Malatya İl Halk Kütüphanesi’nin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması için onlara okuma salonları ile birlikte kendilerini geliştirebilecekleri bir kütüphane inşa ettik.  Kültür Bakanlığımızla yapacağımız protokol ile kütüphanemizin devri gerçekleşecek. Tabii bizim bu yapı içerisinde de idari odalarımız bulunacak, kafeteryalarımız olacak ortak yönetim anlayışı içerisinde, Malatya halkına ve buraya gelip geçen herkese hizmet etmesi noktasında önemli bir görevi üstlenecektir. Kütüphanemizin yapılmasında Fen İşleri Dairemiz çok büyük emek ve gayretler gösterdiler, pandemi süresi ve yaşanan depremlere rağmen kütüphanemizi inşa ettik. Umuyoruz ki, bu alan Malatya’daki vatandaşlarımıza güzel hizmet verebilen bir mekan olacaktır. Malatya İl Halk Kütüphanemizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Gürkan, Malatya İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!