G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Deniz: “Çaya ve Çaykur’a sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak demektir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Deniz: “Çaya ve Çaykur’a sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak demektir” / Haberin Peşinde Urfa

RİZE-11.10.2022-HİBYA- CHP Rize İl Örgütü, Rize’nin Ardeşen ilçesinde “Çaya ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” adlı eylem gerçekleştirdi.

CHP Rize İl Örgütü, AK Parti Genel Başkanı Hayati Yazıcı’nın Çay Kanunu’nu yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacakları yönündeki açıklamasına tepki olarak 12 ilçede yapmayı planladıkları eylemlerine Ardeşen ilçesinde devam etti.

Eyleme; CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve partililer katıldı.

Başkan Deniz, çay üreticilerinin promosyon sorununun çözülmediğini belirterek, “Çaykur kendi çalışanlarının promosyon sorununu çözdü ama çay üreticilerinin sorunu devam ediyor. Buradan çağrı yapıyoruz; Tarım Bakanlığı, Çaykur, Rize Ticaret Borsası ve ne iş yaptığı belli olmayan Ulusal Çay Konseyi bir işe yarasın ve çay üreticilerinin promosyon sorununu çözsün.” ifadelerini kullandı.

Kendilerinin çay üreticisini koruyan kanunu meclise sunduklarını iddia eden Başkan Deniz, “Onlar çay üreticisini köle edecek ve Çaykur’u yok edecek çay kanunu meclise sundular. Tepkiler gelince de önce kanunun sahipleri ortadan arazi oldu, kimse sahip çıkmadı ardından kanun teklifinin görüşülmesini 1 Ekim’e ertelediler fakat bugün 11 Ekim daha gündeme bile getiremediler.” dedi.

Başkan Deniz, çaya ve Çaykur’a sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini söyleyerek, “AK Parti tarafından çıkarılmaya çalışılan kanun, devletin çay tarımındaki sorumluluğunu ve görevini ortadan kaldırarak Türk çayını tamamen sermayeye açacak, çay üreticisini yoksullaştırarak köle edecek. AK Parti tarafından meclis gündemine yeniden getirilecek olan kanun teklifine karşı mücadele etmek hepimizin görevidir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Deniz: “Çaya ve Çaykur’a sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak demektir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!