G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli’ni anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli’ni anlattı / Haberin Peşinde Urfa

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (BEYSİAD) düzenlediği Endüstriyel Tesis ve Sanayilerde Deprem Öncesi ve Sonrası Afet Planı paneline konuşmacı olarak katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (BEYSİAD) düzenlediği Endüstriyel Tesis ve Sanayilerde Deprem Öncesi ve Sonrası Afet Planı paneline konuşmacı olarak katıldı. Sanayi binaları ve konutlarda muhtemel Marmara depremi etkilerini önleyici planlamaların konuşulduğu panele Başkan Çalık’ın yanı sıra, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, AKOM Şube Müdürü Selçuk Tütüncü ile KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu da konuyla ilgili aktarımlarda bulundu.

Beylikdüzü’nde afetlerle ilgili yapılan çalışmaları paylaşan Başkan Çalık, kenti her türlü afete hazır hale getirmek amacıyla Beylikdüzü Afet Yönetim Modelini oluşturduklarını dile getirdi. Başkan Çalık konuşmasında, “Afet ve afet yönetimi dediğimizde sadece deprem akla geliyor ama iklim krizinin etkisiyle kentlerimizde salgın hastalıklar, seller, fırtınalar ve kar yağışları da her yıl biraz daha şiddetleniyor. Güneyde yangınlar, kuzeyde seller ve Elazığ, İzmir ve Kahramanmaraş depremleri. Türkiye topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında yer alıyor. Deprem gerçeğiyle yüz yüze yaşadığımız İstanbul’da şehri afetlerden korumak hepimizin işi ancak birincil sorumluluk devletin ve hükümetindir. Son afetler belediyelerin afet yönetiminde kritik bir role sahip olduğunu gösterdi. Şehir plancısı bir belediye başkanı olarak Beylikdüzü’nü her açıdan her türlü olumsuz duruma karşı hazır ve dayanıklı bir kent haline getirmek için zor günleri de hesaba katarak bir planlama anlayışı ile ilerliyoruz. Beylikdüzü’nde olası tüm afetlere karşı bir hazır olma seferberliği başlattık ve kentsel dayanıklılık yaklaşımı ortaya koyduk. Hazırlanmış, hazırlıklı olduğu için çabuk toparlanabilen, toparlanırken değişebilen, yeni durumlara adapte olabilen, yeniliklerle dönüşüp devam edebilen bir kent oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında olası İstanbul depreminin etkilerine değinen İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise, “Deprem bir afet değil, dünyanın kalp atışıdır. Fay hatlarına ev kurarsan, kaçak göçek yaparsan afete sen sebep olursun, deprem değil” dedi. Depremi afet olmaktan çıkarmış toplumlar olduğunu ifade eden Görür, “Bizden çok daha sık deprem olan ülkeler var ve 3-5 kişi tesadüfen ölür. İnsanların yaşantıları bile değişmiyor, deprem doğal bir olay onlar için. Bizde ise 6 Şubat depreminde 60 bine yakın kişi öldü ama hâlâ hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz. Pes doğrusu. Gündem de ne kadar sık değişiyor. Bu işler çözüm bulamıyor bir türlü. “İstanbul’a da geliyor” diyoruz, “tarih tekerrür edebilir” diyoruz. Maraş depremleri gibi bir gecede Marmara bölgesi gitmiş. Öyle 50 binlerle kurtulamayız. O zaman kendimizi nasıl temize çıkaracağız? Bir gerçek var, Marmara’ya deprem geliyor. Bu deprem geldiği zaman insanlarımız ölecek. Halk bir tek şey bilsin, Deprem gerçeği Marmara da ülkenin can damarı. Üretimin yüzde 60’ının olduğu bölgede ekonominin çarkları durursa Türkiye diz üstü çöker” şeklinde konuştu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor projesi ile İstanbul genelinde yürütülen çalışmaların hız kazandığını belirterek, “Mevcut sorunları tespit etmeden çözüm bulamayız. 1999 depreminde İstanbul’un nüfusu 9.6 milyondu. Bugünse 16 milyon. Neredeyse 2 kat arttı. İstanbul’daki yapı stoğunun yüzde 70’i 2000 öncesi yapılmış, bir depremi yaşadı bu binalar. Bu tabloya baktığımızda kent büyüyor ama yapı stoğunun sadece yüzde 30’u yeni. O yüzden zaman bizim çok önemli” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli’ni anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!