G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,72
GBP40,38
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.400,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Büyükkılıç, KASKİ’nin Şehir Hastanesi bölgesindeki yatırımını inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Büyükkılıç, KASKİ’nin Şehir Hastanesi bölgesindeki yatırımını inceledi / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şehir Hastanesi Bölgesi İçme Suyu Temini İnşaatı ile 10 megavatlık güneş enerji santrali alanında incelemelerde bulundu.

KASKİ’nin Şehir Hastanesi Bölgesi İçme Suyu Temini İnşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Büyükkılıç’a teknik gezi esnasında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, KASKİ Genel Müdür Vekili Yavuz Çağan ve daire başkanları eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde garantiye aldıklarını vurgulayarak, “Şehrimizin altyapısını geliştirme çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Daha sonraki süreçlerde problem çıkmaması adına, şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde garantiye alıyoruz. Bu anlayış içerisinde şehrin en önemli gelişme merkezi olan Şehir Hastanesi bölgesindeki gerek kamu kurumlarına, gerek konutlara, gerekse ticari kuruluşlara hizmet edecek olan su temini konusunda isale hattı ve deposunun yapımı ile ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

10 megavatlık bir güneş enerji santrali de kurulacak

5 bin tonluk bir depo yapıldığını, ayrıca bu tesisin yanı başına 10 megavatlık bir Güneş Enerji Santrali de kuracaklarını belirten Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada yaklaşık 150 metreden çekmiş olduğumuz, Erciyesimizden gelip bu bölgede konumlanmış olan sularımızı şehrimizin insanlarıyla buluşturma yönünde gayret gösteriyoruz. Bu çalışmaları yaparken, en önemli girdi maliyetimiz enerjidir. Enerji konusunda da daha önce yapmış olduğumuz 6,5 megavatlık hayata geçirdiğimiz Arıtma Tesisi Bölgesi’ndeki Güneş Enerji Santrali’nden (GES) sonra şimdi de burada 10 megavatlık bir Güneş Enerji Santrali’ni de bu tesisin başında yapmak üzere kendi enerjimizi kullanacağımız şekliyle enerji sorununu da çözme yönünde gayret gösteriyoruz. Bütün amacımız, su maliyetini aşağı çekmek, vatandaşlarımızın hem sağlıklı hem de uygun fiyatla karşı karşıya kalmasını sağlamaktır.”

Proje kapsamında, toplam 2 bin 434 metre İçme Suyu hattı yapılması planlanırken, yapımı planlanan 5 bin metreküplük depo ile Keykubat Kaptaj alanında bulunan 12 adet içme suyu sondaj kuyularından elde edilen içme suyu ile 1 adet besleme depo ve terfi merkezi vasıtasıyla depoya su iletimi sağlanacak. Yapımı tamamlandıktan sonra depo, ilk etapta Şehir Hastanesi çevresi olan Kocasinan ilçesi Şeker, Oymaağaç, Camiikebir mahallelerinin su ihtiyacını karşılayacak.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Büyükkılıç, KASKİ’nin Şehir Hastanesi bölgesindeki yatırımını inceledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!