G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Altay: “Konya, girişimcilik ve teknoloji konusunda da farkını öne çıkarıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Altay: “Konya, girişimcilik ve teknoloji konusunda da farkını öne çıkarıyor” / Haberin Peşinde Urfa

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TEKNOFEST Ankara’nın son gününde Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu ve Konya Bilim Merkezi stantlarını ziyaret etti.

TEKNOFEST Ankara’da düzenlenen yarışmalarda şampiyonluk elde eden Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu takımlarındaki gençlerle bir araya gelen Başkan Altay, Konya Bilim Merkezi standını da ziyaret ederek 5 gün boyunca katılımcılar için sergilenen bilimsel faaliyetler hakkında bilgi aldı.

“Gençlerimize başarılar diliyorum”

TEKNOFEST Ankara’ya çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Biz de hem Konya Bilim Merkezi hem de Kapsül Teknoloji Platformu olarak katılımcılarla buluştuk. Bu yıl yine Kapsül Teknoloji Platformu’nun rekorlara imza attığı bir yıl oldu. 6 kategoride dört birinciliği kapsülden arkadaşlarımız kazandı. Konya, girişimcilik ve teknoloji konusunda da farkını öne çıkarıyor. Özellikle üniversitelerimizle iş birliği içerisinde süreci yürütmeye devam edeceğiz. İnşallah buradan çok güzel girişimcilerin hayata geçireceği projeler olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Kapsül Teknoloji Platformu İstanbul’dan sonra Ankara’da da ödüller aldı

İstanbul TEKNOFEST’te Konya’ya 11 ödülle dönen Kapsül Teknoloji Platformu, Ankara TEKNOFEST’te de toplam 6 kategoride 12 alanın 4’ünde şampiyonluk elde etti. Konya'nın gururu olarak öne çıkan Kapsül Teknoloji Platformu, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne yönelik değerli katkılarıyla dikkat çekiyor.

Dünya’nın en büyük bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST'te Kapsül, girişimcilik alanında ve Deneyap Kart Yarışması’nda başarıları ile adından yine söz ettirdi. 6 kategoride 12 alanın 4’ünde birincilik ve üçüncülük elde eden Kapsül, TEKNOFEST’in en başarılı kurumu oldu.

Kapsül 9 finalist takımından ön kuluçka programında; Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri birincisi CarryVibe; Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri birincisi Tulpar; Eğitim Teknolojileri birincisi KiDoSe; Pre TakeOff Yarışında ise Eğitim Teknolojileri birincisi Kidlab; Uzay ve Havacılık Teknolojileri üçüncüsü Kapsül Su Altı Teknolojileri ödüllerini almaya hak kazandı.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Altay: “Konya, girişimcilik ve teknoloji konusunda da farkını öne çıkarıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!