G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,97
GBP40,72
BIST10.179,66
GR. ALTIN2.450,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkan Altay: “Çevreci tesislerle hem çevreyi koruyor hem ekonomiye katkı sağlıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Altay: “Çevreci tesislerle hem çevreyi koruyor hem ekonomiye katkı sağlıyoruz” / Haberin Peşinde Urfa

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren altı adet metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisinde bugüne kadar üretilen elektrik miktarının 697 milyon kilowatt’ı bulduğunu söyledi. Bu tesislerle çevreyi koruyarak küresel iklim değişikliğiyle mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Altay, çöpten ürettikleri elektrik enerjisiyle de ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği çevreci yatırımlarla da örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre için küresel iklim değişikliğiyle mücadelesine etkin şekilde devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm insanlığı etkileyen en önemli sorunların başında gelen küresel iklim değişikliği nedeniyle son yıllarda pek çok çevresel ve sosyoekonomik tehdit yaşandığını dile getirdi. 

Konya’da hayata geçirdikleri çevreci yatırımlarla yarınlara temiz bir dünya bırakma gayreti içinde olduklarını kaydeden Başkan Altay, “Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede Konyamız şüphesiz en önemli şehirlerin başında geliyor. Biz de iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı mücadelemizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde hizmet veren Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ile Cihanbeyli, Ereğli, Akşehir Katı Atık Depolama Sahaları ve rehabilitasyonu yapılarak çöp alımına kapatılan Aslım Katı Atık Sahası’nda çöpleri elektrik enerjisine dönüştürüyoruz. Yine, KOSKİ Genel Müdürlüğümüz atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurun oluşumu sırasında ortaya çıkan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürüyor. Bu tesislerimizden bugüne kadar ürettiğimiz elektrik miktarı 697 milyon kilowatt’a ulaştı. Bu şekilde hem çevreyi koruyarak küresel iklim değişikliğiyle mücadele ediyor hem de ürettiğimiz enerjiyle ekonomiye katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Altay: “Çevreci tesislerle hem çevreyi koruyor hem ekonomiye katkı sağlıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!