G-CV0ZL47F6D
USD32,60
EURO34,79
GBP40,61
BIST9.447,64
GR. ALTIN2.499,02
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımı / Haberin Peşinde Urfa

Omega-3 eksikliğinde başvurulan en büyük takviyelerden biri olan balık yağının kilo yapıp yapmadığı merak konusu. Peki balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımının etkisi…

Omega-3 eksikliğinde başvurulan en büyük takviyelerden biri olan balık yağının kilo yapıp yapmadığı merak konusu. Peki balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımının etkisi…

Omega-3 bakımından zengin olan balık yağı, eczanelerde farklı marka ve türlerde kolaylıkla bulunabilen bir çeşit takviyedir. En temel haliyle zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yaradığı bilinen balık yağı hamilelikte, çocuklukta ve yetişkinlikte doktor kontrolü ile alınması gereken en önemli takviyelerden biridir. Günümüzde birçoğumuzun balık yağında yağ olduğu için kilo aldırdığı düşünülmektedir. Fakat zannedilenin aksine balık yağının vücutta kilo aldırma gibi bir etkisi yoktur. Özellikle de spor yapan kişilerde çok daha kısa sürede işe yaradığını görebileceğiniz balık yağı düzenli ve doğru tüketimi ile kilo vermeye bile yardımcı olabilir. Balık yağının kullanımına dair doğru bilinen yanlışlardan birisi de yazın tüketilemeyeceğidir. Ancak her yaş grubu ve kilodaki kimselerin vücudunun Omega 3 ve vücudun ihtiyaç duyduğu yağ asitlerine yaz mevsiminde de ihtiyacı olduğudur.

BALIK YAĞI BOY UZATIR MI? BALIK YAĞININ ÇOCUKLARDAKİ ETKİSİ…

Ergenlik dönemindeki yetişkinlerde tüketilecek olan balık yağının direkt olmasa da dolaylı yoldan boy uzama gelişimine yardımcı olduğu bilinmektedir. İştah sorunu olan kimselerde iştah açmak için doktorlar tarafından da önerilebilen balık yağı çocuklarda kilo aldırabilir.

OMEGA-3 TAKVİYESİ NASIL ALINMALI? OMEGA-3 EKSİKLİĞİ OLANLAR DİKKAT

Her Omega-3 takviyesi eşit olmadığı için alırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, omega-3 alırken dikkat edilmesi gereken 5 kuralı anlattı.

1. İlk olarak kullanılan takviyenin içinde EPA ve DHA bulunduğundan emin olun. Bitkisel orijinli omega-3 takviyeleri bu değerli maddeleri içermez. Kullandığınız takviyenin içinde bu maddeler varsa ilk olarak dikkat etmeniz gereken unsur miktarıdır. Bu sebepten kullandığınız takviyenin etiketini kesinlikle okuyun.

Sağlık hakkında olumlu etkilerinden faydalanabilmek için günde alınması gereken EPA ve DHA miktarının toplam 1000 miligram civarındadır. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta üreticinin önerdiği dozun üzerine çıkmamaktır.

2. EPA/DHA oranı 3/2 ve katları olmalıdır. Bu oran ne kadar yüksek olursa da omega-3 takviyesi de o kadar iyidir.

3. Omega-3 takviyesi trigliserid formunda olmalıdır. Etil Ester formunda olan omega-3 ürünleri, insan sağlığı için uygun değildir.

4. Omega-3 yağları hava ile temasta okside olur ve yapısı bozulur. Dolayısıyla, bu yağların içine koyulan kapsüllerin hava sızdırmazlık garantisinin olması gerekir.

5. Yumuşak olan kapsüller hava sızdırdığı için omega-3 yağları okside olarak bu bozulur. Bu sebepten bu tür kapsülleri tercih etmeyin.

OMEGA-3 GELİŞİMİNE YARDIMCI BESİNLER

ALA bulunduran besinler:

Lahana, ıspanak, semizotu
Soya fasulyesi
Avokado
Ceviz
Chia tohumu, keten tohumu, kenevir tohumu
Keten tohumu yağı ve kanola yağı

EPA ve DHA bulunduran besinler:

Ringa balığı, somon, yılan balığı, karides ve mersin balığı gibi yağlı balık ve kabuklu deniz ürünleri
Otla beslenen hayvanlardan elde edilen et ve süt ürünleri
Omega-3 bakımından zenginleştirilmiş yumurtalar

diyet,balık yağı kilo aldırır mı,balık yağının faydaları,balık yağı zayıflatır mı,balık yağ ne işe yarar,balık yağı markası

Balık yağı kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı? Balık yağı kullanımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!