G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO34,98
GBP40,68
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.428,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bakanların işyeri var sendikaları yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanların işyeri var sendikaları yok / Haberin Peşinde Urfa

Türk-İş Başkanı Atalay, kabineye atanan patron bakanların işyerlerinde sendika olmadığından şikayet ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sendikasız işyerlerinden televizyon ve beyaz eşya almamaları çağrısında bulundu. 

Çalışma hayatının Davos’u olarak nitelendirilen Ortak Paylaşım Forumu’nun açılışında konuşan Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, birçok bakan ve milletvekilinin sahibi olduğu işyerlerinde sendikal örgütlenme olmadığından şikayet ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sendikal örgütlenmenin olmadığı işyerlerinden kamu kurumlarına televizyon ve beyaz eşya almaması yönünde çağrı yaptı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) işçi, işveren ve kamu temsilcilerinin katılımıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu’nun ikincisi İstanbul’da yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un geç gelmesi nedeniyle rötarlı başlayan toplantının açılışında konuşan Atalay, pandemi krizinde en büyük bedeli işsizler ve emekliler ile örgütsüz işyerlerinde çalışan işçilerin ödediğini, sendikalı yerlerde ise durumun daha hafif atlatıldığını söyledi.

Ortak Paylaşım Forumu’nun açılışında Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan (soldan sağa) sosyal mesafe kurallarına uyarak birlikte fotoğraf çektirdi.

SENDİKA YOKSA ALMAYIN 

Atalay, şu tespit ve eleştirilerde bulundu: “Ülkeyi yönetenlerin, bakanların, milletvekillerinin işyerleri var, ancak oralarda bile sendika yok. Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar birçok firmadan beyaz eşya alıyor, televizyon alıyor. Kamuya satış yapan işyerlerinin 4’te 3’ünde biz yokuz, sendika yok. Ama onların mallarını Cumhurbaşkanlığı dahil bütün kamu kurumları kullanıyor. Her gün en az 3 işçimiz can veriyor.

Bu ölümlerin tamamına yakını örgütsüz işyerlerinde. Sendikacı kapıdan içeri girince patronlar işçiyi kapının önüne koyuyor. Meclis bir kampanya başlatsın. Vekil olan bakan olan işadamlarımızın işyerlerinde örgütlenme olsun. Bunu kimin demesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Sayın Kemal Bey’in, Sayın Devlet Bey’in, Meral Hanım’ın başlatması lazım.”

KADIN ÇALIŞMIYOR DENMESİN 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Bütün kadınlar çalışsın demek yanlış. Çalışmayı tercih eden kadınlar çalışsın” dedi. Çalışıp çalışmamanın bir tercih meselesi olduğunu belirten Selçuk’un, “Kadın evde oturmak istiyorsa çalışmıyor gibi algılanmasın. Kadın evde, tarlada her yerde çalışıyor” demesi şaşkınlık yarattı.

İşi kadınlar yapıyor geliri erkek alıyor

Toplantıya ev sahipliği yapan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, işverenler olarak pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan işçilerin ücretlerinin üstünü tamamladıklarını, bu yolla işçilere 5 milyar liralık ücret desteği sağladıklarını bildirdi.

Çalışma hayatında çok hızlı bir dönüşüm yaşandığını, her 3 çalışandan 1’inin yakın dönemde yaşanacak değişime uygun beceri sahibi olmadığını belirten Akkol, kadın istihdamının yüzde 10 göründüğünü ancak ev işleri ve çocuk bakımı dahil edildiğinde çalışma hayatının 3’te 2’sinin kadınlara ait olduğunu söyledi. Akkol, “Aslında işi kadınlar yapıyor, geliri erkekler alıyor” dedi.

Bakanların işyeri var sendikaları yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!