G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,99
GBP40,94
BIST10.704,02
GR. ALTIN2.509,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Varank: “Dekar başına 200 kilogramla Türkiye’de rekor kırmış olacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Varank: “Dekar başına 200 kilogramla Türkiye’de rekor kırmış olacağız” / Haberin Peşinde Urfa

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde gerçekleştirilen yerli ve milli ayçiçeği hasadı öncesinde açıklama yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde gerçekleştirilen yerli ve milli ayçiçeği hasadı öncesinde açıklama yaptı.

Bakan Varank, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bölgedeki firmaları, üniversiteyi, Tarım Bakanlığımızı bir araya getirdik ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunu üretmeyi başardık. Ürettiğimiz tohumları, şimdi çoğaltmanın faaliyetini burada gerçekleştiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, kalkınma ajansımız, bölgedeki firmalar, dernekler ve üniversitenin katkılarıyla kurulan Trakya tohumculuk A,Ş, ilk ürettiği tohumları buraya getirip çoğalttı.

Bugün onların hasadını gerçekleştireceğiz. Burada yapacağımız hasat ile dekar başına 200 kilogramla Türkiye’de rekor kırmış olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu tip projeleri desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye’de yerli tohumculuk gerçekten gelişti. Yerli ve milli tohumculuğun hala katetmesi gereken bir mesafe var.  Ayçiçeği ile başladık. Mısırla ve farklı stratejik ürünlerle devam edeceğiz. Biz ilk yerli ve milli hibrit tohumumuzu, Ankara’da  deneme üretimlerini yapıyoruz. Rusya’da ve Sudan’da deneme üretimlerini yaptık. Buradan elde edilen tohumlar yurt dışına da ihraç edilecek. Türkiye’ye ciddi bir katma değer kazandıracak.

Özellikle pandemi, savaşlar ve enerji kriziyle çalkalanan dünyada tarımın ve gıdanın ne kadar stratejik olduğunu görerek, Cumhurbaşkanımızın bizzat liderliğinde tarımı bu sene daha fazla el üstünde tuttuk.

Sayın Tarım Bakanımızın gayretleriyle çiftçimiz bu işten memnun. Tarımı desteklemeye devam edeceğiz. Tarımdaki AR-GE’yi bizzat Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz desteklemeye devam edeceğiz. Tarım yapmak yeterli değil, gıda endüstrisi bu işi katma değerli haline getiren endüstridir. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığımız ile birlikte iş sektörlerini desteklemeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Varank: “Dekar başına 200 kilogramla Türkiye’de rekor kırmış olacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!