G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde konuştu / Haberin Peşinde Urfa

SÜMEYYE YALÇIN- 01.09.2023 – HİBYA – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Yerli ve Milli Sürücüsüz ilk Metro Aracı’nın Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracımızın Türkiyemize kazandıran Bozankaya firmamızın kıymetli yöneticilerine, mühendislerine işçisine teknisyenine tedarikçisine kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Biz hükümet olarak üretimde yerli ve milliği ilk sırada tutarak firmalarımızın destekçisi oluyoruz. Yapısal reformalar ve  yasal düzenlemeler ile hayata geçirdiğimiz projelerle yerli üretimi destekledik ve artırma gayreti içerisinde olduk.  Ülkemizin aşamayacağı yol açamayacağı yol olmadığı kanaatindeyim.

Her biri 4 araçtan oluşan 7 set halinde üretimi tamamlanacak ilk setimizin fabrika üretimi tamamlanmıştı. Fabrikadan çıkarıp sahaya sevk etmenin heyecanını yaşıyoruz.

80 km servis hızı, 1476 yolcu kapasitesi olmak üzere ve 88 metre uzunluğuyla sürücüsüz hizmet verecek aracımız yüzde 70 yerlilik oranıyla imal edilmiştir. Tasarımı tamamen yerli imkanlarla yürütülerek ülkemizin teknik birikimi bir kez daha ortaya konmuştur.

Metro hatlarının yapım aşamasından sinyalizasyona kadar kendi mühendisliğimizin ürünü olarak tasarlayıp üretiyoruz. Ana ve kritik ürünleri kendimiz üretiyoruz. AB ülkelerinde de çalışabilecek statüde demiryolu sanayimizin gelişmişliğinin kanıtı olmuştur.

Tasarım çalışmalarımız Ekim ayında tamamlanarak ve ardından prototip üretime yönelik süreci hızlıca takip ediyoruz. Milli tren vizyonuyla hızlı tren projesinde TÜBİTAK ile TURASAŞ markalı olarak geliştiriliyor.

Yerli elektrik sistemlerine ve bataryalara sahip araçlar kullanacağız. Bugün dünyada iddiası olan ülkenin gündeminde olan gelişmiş bilişim sistemi kurmak, 5G'ye sahip olmak var.

Ülkemizi yüksek teknoloji ve üretim üssü haline getireceğiz. Teknofest ile adeta teknoloji bayramı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızla birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Milli teknoloji hamlemizin somut örnekleri yerinde görülmüş olacak.”

 

Hibya Haber Ajansı

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!