G-CV0ZL47F6D
USD32,18
EURO34,96
GBP40,96
BIST10.895,25
GR. ALTIN2.507,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Tunç’tan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tunç’tan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret / Haberin Peşinde Urfa

Malatya’ya bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Tunç’u makamında ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da mevcut Adliye Binasının depremden dolayı yıkıldığını ve yeni Adiyle Binası için Büyükşehir Belediyesinin 200 dönüm yer tahsisi yaptığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bakan Tunç’u Büyükşehir Belediyesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.  Daha sonra Bakan Tunç’a deprem süresi boyunca Malatya’ da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan, şehrin kent belleğine uygun olarak inşa edilmesi için çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Gürkan, “6 Şubat’ta vuku bulan deprem asrın değil bin yılın felaketiydi. Şehrimizde büyük tahribat oluşturdu ama bizler Valimiz, Ordu Komutanlarımız, belediyemiz ve belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız el birliğiyle yaralarımızın sarılması noktasında azami gayret ve titizliği gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımız deprem süresi içerisinde 4 defa Malatya’mızı ziyaret etti. 2 koordinatör bakanımız sürekli Malatya’daydı. 5 büyükşehir belediye başkanımız, 5 valimiz, 28 ilçe kaymakamımız ve 28 belediye başkanımız yaralarımızın sarılması noktasında büyük gayret gösterdi.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Acil Eylem Planı ile deprem ve olası felakete hazırlık noktasında planlarını en üst seviyede uygulamaya çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, “Depremden hemen önce Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikası, Lojistik Depo, Kriz Merkezi yapmıştık. Neticede bu deprem ile birlikte yaptığımız bu projeler bizim elimiz ayağımız oldu. Diğer taraftan yeni meydanlar ve yollar açılmıştı. Malatya’da ilk etapta 120 bin vatandaşımızı karayolu, 101 bin vatandaşımızı hava yolu, 70 bin vatandaşımızı demir yolu, 30 bin vatandaşımızı ise feribot ile başka illere tahliyelerini gerçekleştirdik. Daha sonrasında çadır kentler akabinde de konteyner kentler kurduk.” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan, Malatya’nın kadim bir şehir olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Malatya’mızda mevcut Adliye Binamız depremden hasar gördüğü için yıkılmıştır. Yeni Adliye binasının yapılması noktasında belediyemiz tarafından adliyemize, 200 dönüm yer tahsisi yapılmıştır. Sizlerle de geçen hafta makamınızda görüştüğümüzde gerek daire başkanlarınıza gerek bakan yardımcılarına gerekse de ilgili birimlere gerekli talimatları verdiniz.”   

Hibya Haber Ajansı

Bakan Tunç’tan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!