G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,81
GBP40,62
BIST10.296,65
GR. ALTIN2.403,05
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Özhaseki, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, İncesu Üzüm Festivali’ne katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Özhaseki, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, İncesu Üzüm Festivali’ne katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Kayseri’de geleneksel olarak düzenlenen İncesu Geleneksel Kültür Turizm ve Üzüm Festivali’ne katıldı.

Kayseri’de geleneksel olarak bu yıl 28’incisi düzenlenen Üzüm Festivali’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan İncesu Üzüm Festivali, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti.

“Üzüm kandır, üzüm candır”

Festivalde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza vesile olacak olan bu anlamlı çalışmadan dolayı başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Üzüm kandır, üzüm candır, üzüm olmazsa olmazdır, üzümün vatanı da İncesu’dur.” dedi.

Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizlerin bir araya gelmesine vesile olan böyle anlamlı çalışmayı yapan başkanımıza teşekkür ederken, İstanbul’umuzdan, Adana’mızdan, İzmir’imizden, Ankara’mızdan buraya teşrif eden İncesulu hemşehrilerimize sevgiler, saygılar sunuyorum, iyi ki varsın diyorum. Cenab-ı Allah, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. İnşallah, ay yıldızlı Türk bayrağımız altında vatanına, milletine, devletine sahip çıkma duygusuyla yaşamayı nasip eylesin.” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, kadim bir ilçede, yüzlerce yıldır yaşayan, gelenekleri olan en güzel ilçelerden birisinde olduklarını ifade etti. Bakan Özhaseki, ulaşım, enerji, sağlık ve belediyecilik alanında başarıdan başarıya koştuklarını, insanların duasını aldıklarını anlattı.

Vali Gökmen Çiçek de İncesu’da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Memduh Büyükkılıç başkanımızın da benim de ne zaman yorgun hissetsek kendimizi mutlaka İncesu da dinlenmeye geliyoruz. İncesu özel bir yer. Biz Kayseri’de bütün yöneticiler olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de, bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, üzümlerin tüm dünyada tanıtılmasını temenni etti.

İlmek'ten Başkan Büyükkılıç'a teşekkür

Meşhur İncesu üzümü ve üretimi hakkında bilgiler aktaran İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise İncesu yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı yol kenarı satış yeri yapımı ile İncesu’ya destek veren Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Memduh Başkanıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Yol kenarı tesisimizi tamamlamak üzere, inşallah yoldan geçen günlük 11 bin aracın İncesu’nun üzümünü, pekmezini, salamura peynirini, yaprağını tanıtacağız. Teşekkür ederim Sayın Başkanım.” ifadelerini kullandı.

İncesu Belediyesi'nden deprem bölgesindeki öğrencilere kırtasiye desteği

6 Şubat depremlerinde Kayseri’nin deprem bölgesine aktığına dikkat çeken İlmek, festivalde bir farkındalık oluşturmak adına konser yapmak yerine 5 bin adet kırtasiye malzemesini Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dağıttıklarını kaydetti. Coşkuyla kutlanan festivalde İncesu’da yetişen eşsiz, çeşit çeşit üzümler de sergilendi. Ayrıca 3 kategoride 71 yarışmacının katıldığı en güzel üzümü üreten üretici belirlenirken, Osman Erikçi üçüncü, Hayrullah Çanakçı ikinci, Nesim Karasu ise birinci oldu.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Özhaseki, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, İncesu Üzüm Festivali’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!