G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Nebati: “Denizli’miz en çok ihracat gerçekleştiren 9. ilimiz konumundadır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Nebati: “Denizli’miz en çok ihracat gerçekleştiren 9. ilimiz konumundadır” / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 08.04.2023 – HİBYA – Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli’de İş Dünyası Temsilcileri Buluşmasında konuştu.

Bakan Nebati'nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Tüm bu açtığı yaraları da en hızlı şekilde beraberce saracağız. Oluşan maddi kayıplarımızı daha iyileriyle telafi edeceğiz. Deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı ilk gününden bu yana tüm bakanlık üyeleri olarak bizzat sahadayız. Milletimizle birlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar AFAD’a 40 milyar liralık nakit aktarımını gerçekleştirdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Hane başına 10 bin TL acil ödemesi yaptık. Ayrıca 10 bin TL afetzede taşınma destek kredisini ödemesini de gerçekleştirdik. DASK kapsamında başvuranların büyük kısmını tamamlayarak toplamda 14, 4 milyar liralık kadar ödemesinde de bulunduk. Bu ayın sonuna kadar da tazminat ödemelerinin tamamını bitireceğiz.

Bir yıl içerisinde 319 bin konut ve köy evinin yapımını tamamlayacağız. Toplamda da 650 bin konut inşa edeceğiz. Yapımına başlanan işyeri konut ve köy evi ve hastane sayısı 56 bini de geçmiş durumda şu anda.

Bakanlık olarak vatandaşlarımızı ve reel sektörümüzü destekleyici diğer ek tedbirleri de hızla hayta geçirdik. Depremden etkilenen illeri mücbir sebep kapsamına aldık. Bölgedeki vergi yükümlülüklerini erteledik ve vergi dairelerine olan borçlara 24 ay taksit imkanı getirdik. Esnafımızı desteklemek üzere KGF paketlerinin hacminde artışa giderek 250 milyar TL’den 350 milyar TL’ye ve ardından da tekrar bir arttırım yaparak 400 milyar TL’ye yükselttik. Bölgedeki esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ödemelerini erteledik. Depremden zarar gören KOBİ’lerimize finansman ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 1.5 milyon liraya kadar faizsiz kredi sağladık. Depremden en çok etkilenen kesimlerden biri olan çiftçilerimizin kredilerini 1 yıl süre ile faizsiz erteledik. Büyükbaş için 500 lira küçükbaş için 50 lira yem desteği sağladık. Mazot ve gübre desteğimizi de nakdi olarak vermeye başladık.

Bir sanayi ticaret tarım ve lojistik merkezi olan Denizli girişimi ve dinamik insan kaynağı sayesinde ülkemizde özellikle 2002 sonrasında gerçekleştirdiğimiz Büyük Kalkınma Hamlesini en iyi değerlendiren şehirlerimizden biri olmuştur. Şubat ayı itibariyle yıllıklandırılmış olarak 1,7 milyar dolar dış ticaret fazlası vermeye başarmış olan Denizli'miz en çok ihracat gerçekleştiren 9. ilimiz konumundadır. Denizli’nin son 21 yılda giderek güçlenen sanayi ve üretim altyapısını daha da güçlendirmek konusunda kesin kararlıyız. Bunun için 2022 yılında Denizli’de sağladığımız 301 yatırım teşvik belgesi ile 6 milyar lirayı aşan miktarda sabit yatırım yapılmasına ve 3 bin 174 kişi istihdam oluşturulmasına da katkı sağladık. Teşvik belgeleri ile yeni yatırımlara kapı aralarken sanayi ve teknoloji bölgeleriyle de geleceğimizi inşa etmek için güçlü adımlar atıyoruz. Planlama aşamasındaki Denizli Makine İhtisas OSB’nin de tamamlanması ile ilimizdeki organize sanayi bölgesi sayısı 5’e ulaşacaktır. Ayrıca ilimizde 6 sanayi sitesi faaliyetlerini de sürdürmektedir.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Nebati: “Denizli’miz en çok ihracat gerçekleştiren 9. ilimiz konumundadır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!