G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,07
GBP40,98
BIST9.057,89
GR. ALTIN2.297,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Bakan Koca: Vaka artışı hiçbir dönemde kontrolümüz dışına çıkmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Koca: Vaka artışı hiçbir dönemde kontrolümüz dışına çıkmadı / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu üyelerine seslendi. Türkiye’nin corona virüsü mücadelesini anlatan Koca, pandeminin hiçbir döneminde vaka artış sayılarının kontrol dışına çıkmadığını dile getirdi.

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı İstanbul’da başladı. Dördüncüsü düzenlenen toplantıya DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amrayev’in yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ile Macaristan’dan üst düzey temsilciler ve üye ülkelerin bilim kurulu üyeleri katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı Pandemi Bilim Kurulu üyeleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Koca, şunları kaydetti:

* 2020 senesini corona virüsü ile mücadeleyle geçiriyoruz. Salgın sadece sağlık değil hayatın birçok alanın etkilemiş durumda. Yeni bir hayata, yeni bir normale alışmaya çalışıyoruz.

* Salgının ilk günlerinde vakaların sık görüldüğü ülkelerle hava, kara ve deniz sınırlarımıza ilişkin tedbirleri ortaya koydu. Diğer yandan kendi hazırlıklarımızı da gözden geçirdik.

* Sağlık çalışanlarımızın çalışma planlarını yeniledik. İlaç ve koruyucu malzemelerin tedarik sürecine ilişkin kapasitemizi gözden geçirdik. Üretim kapasitemizi arttırdık. Koruyucu ekipman, ilaç eksikliği yaşatmadık.

* Aldığımız tüm karalarda oluşturduğumuz bilim kurulunun öneri ve tavsiyelerini göz önünde bulundurduk. Süreç boyunca kamuyu düzenli olarak bilgilendirdik.

* Haziran ayından itibaren normalleşme sürecine geçtik. Bu süreçte insanlarımızın toplu kullandığı parklar, plajlar, restoranlar, ibadethaneler gibi yerlerde uyulması gereken kuralları belirledik.

VAKA ARTIŞI HİÇ BİR ZAMAN KONTROLÜMÜZ DIŞINA ÇIKMADI

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de zaman zaman corona virüsü vakalarında artış görüldüğünü söyleyen Bakan Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

* Bu artış pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı. Bu süreçte dijital sistemlerden faydalandık. HES uygulamamız ile hem halkımızın işlemlerini kolaylaştırdık, yaygın şekilde temaslı takibi yaptık.

* Bugün halen sahada 13 binden fazla filyasyon ekibimiz aktif görev yapmakta. Bu ekipler en az 3 kişiden oluşuyor, tamamına araç tahsis ettik.

* Ülkemiz pandemi sürecinde güçlü sağlık altyapısı ve mesleğine kendini adamış fedakar sağlık çalışanları ile başarılı bir sınav vermektedir.

* Maske, tulum, eldiven gibi başlıca koruyucu ekipmanlar yanında kullandığımız bazı ilaçları ve solunum cihazlarının üretimini de yaptık.

* Başta dost ve kardeş ülkeler olmak üzere 150 den fazla ülkeye katkı sağlayarak yardımlaşma örnekleri sergiledik. ‘Ülkemde ne varsa kardeşlerimizde de olacak’ anlayışı ile yerli kaynaklarımıza ürettiğimiz cihaz ve malzemeleri konsey üyesi ülkeler bedelsiz gönderdik. Gelene ihracat taleplerini kısa sürede de karşıladık

Yerli aşı çalışmalarında insan deneyi aşamasına gelindiğini anlatan Bakan Koca, başka ülkelerle aşı çalışmaları konusundaki işbirliğinin de sürdürüldüğünü kaydetti.

“2001 DÜNYA GENELİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI OLSUN”

Konuşmasında sağlık çalışanlarına teşekkür eden Bakan Koca, şunları söyledi:

* İnsanlık açısından büyük bir dönem noktası olan, pandemi ile mücadelede gösterdikleri fedakarca çalışmalarla hepimizi takdirini kazanan, ailelerinden haftalarca uzak kalan, bu uğurda hayatını kaybeden doktorlarımız, hemşirelerimiz, hastane çalışanlarımız oldu.

* Sizlerin huzurunda hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere salgın döneminde hayatın kaybedenlere Allahtan rahmet, sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum.

* Sağlık çalışanlarının bu fedakar çalışmalarını taçlandırmak adına 2021 yılının dünya genelinde ‘sağlık çalışanları yılı’ olmasına ilişkin teklifimizi dünya sağlık örgütüne de ilettik. Bu teklifin Kasım ayında gerçekleştirilecek toplantıda kabul edilmesini temenni ediyorum. (İHA)

Bakan Koca: Vaka artışı hiçbir dönemde kontrolümüz dışına çıkmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!