G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Kirişci’den “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Kirişci’den “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” mesajı / Haberin Peşinde Urfa

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Fedakarlık ve sevginin kaynağı olduğunu belirttiği kadınların, toplumların yarınlarının güvencesi olduğunu ifade eden Bakan Kirişci, “Kadınlarımız, bütün kutsal görev ve sıfatlarının yanında aynı zamanda üretici, işveren ve istihdam sağlayan girişimcilerdir ve tarımın da en önemli aktörleridir. Tarım sektörü, ülkemizde kadın ve erkeklerin hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektördür.” dedi.

Bakan Kirişci, tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasının kırsal kalkınmadan geçtiği bilinciyle ortaya konulan vizyonlarıyla kadınların kırsalda daha da güçlendirmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Bakanlığımızın yatırım ve desteklerinde, kadınlarımız ve genç yatırımcılarımıza öncelik veriyoruz. Kırsal kalkınma desteklerinde kadınlarımıza, IPARD proje seçiminde ilave puanlar vererek pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu kapsamda 2007’den bu yana 5 bin 466 kadın yatırımcımız desteklenmiştir. Kırsalda Uzman Ellerden Genç Çiftçi projelerine, Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesinden Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi programlarına kadar onlarca çalışmamızın odak noktasında her zaman kadınlarımız olmuştur.” 

Tarım, ev ekonomisi ve sosyal konularda 3 milyon 620 bin 424 kadın çiftçiye yüz yüze ya da uzaktan eğitim verildiğini kaydeden Bakan Kirişci, “Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlarımız, ‘Sen Üret Yeter’ düsturuyla her zaman kadın çiftçilerimizin yanındadır. Bir milli güvenlik meselesi olarak tanımladığımız gıda güvenliğini sağlamak, ülkemizin bekası ve bağımsızlığı için vazgeçilmezdir. Bizim için en stratejik sektör konumunda olan tarımı, kadınlarımız başta olmak üzere tüm çiftçilerimizin özverili çalışmaları sayesinde daha da güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci, ailesine, evine ve ülkeye üretimleriyle destek veren tüm kadın çiftçilerin, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladığını belirterek, “Bilimden ekonomiye, spordan sanata, siyasetten akademiye kadar birçok alanda başarı hikayeleri yazan kadınlarımız tarımın da kahramanlarıdır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Kirişci’den “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!