G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Kirişci: “Aşı üretme çalışmaları şu anda tamamlanmış durumda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Kirişci: “Aşı üretme çalışmaları şu anda tamamlanmış durumda” / Haberin Peşinde Urfa

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kilis’te açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişci’nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bizim Ankara’daki Şap Enstitümüzde bu hastalıkla ilgili gerekli incelemeler başlatılıyor. Bu çerçevede de yürüttüğümüz çalışmalar noktasında bizim SAT-2 olarak serotipi bir hastalık olduğu bununla ilgili de mutlaka bizim ilerleyen süreçte konu büyümeden gerekli tedbirleri almamız gerektiği hususunda Bakanlık olarak zaten bir çalışmamız da gündeme gelmiş oluyor.

Burada önemli olan bu hastalığa karşı gerekli aşının hızla üretilmesiydi. Bu aşı üretme çalışmaları şu anda tamamlanmış durumda. Bu akşam itibarıyla da bu hastalığın eradike edilmesi adına bu büyükbaşlarda olan bir hastalık, bütün büyükbaş varlıklarımızda bu aşılama faaliyetlerinin yürütülmesi için bu aşı üretildikten sonra süratle bu eradikasyon işlemleri için bu aşılar kullanılıyor olacak.

Tabii ki Türkiye bir taraftan Avrupa Birliği ile Avrupa’nın kendi birimleriyle, öbür taraftan da Dünya Hayvan Sağlığı ile ilgili birimler noktasında da sürekli temas halinde. Bu çerçevede de 8 Mart günü burası da doğrudan bilgilendirilmiş durumda.

Biz Bakanlık olarak evet SAT-2 serotipi noktasında bunun gereği olan aşılar üretildi ve bu aşılar büyükbaş hayvanlarımızda kullanılacak. Böylelikle bu hastalık tamamıyla eradike edilmiş olacaktır diyoruz. Vatandaşlarımızı şu anda endişelendirecek, kaygılandıracak herhangi bir durum söz konusu değil.

İşletme sayısı olarak değil de böyle bir hastalığın olduğu yönünde bir belirti elde edildikten sonra bunun önemli olan hemen süratle aşısının geliştirilmesiydi. Bu tür hastalıklarda ona uygun aşının üretilmesi gerekiyordu.

Türkiye’nin şu anki sahip olduğu hayvan popülasyonu var. Bu büyükbaş hayvanlarımızın tamamı bir şekilde bu aşıyla aşılanmak durumda. Önemli olan aşının geliştirilmesiydi, aşırı süratle geliştirildi. Yeterli aşı üretilmeye başlandı.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Kirişci: “Aşı üretme çalışmaları şu anda tamamlanmış durumda”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!