G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Fidan: “FETÖ ile mücadele milli güvenliğimizin en önemli konusu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Fidan: “FETÖ ile mücadele milli güvenliğimizin en önemli konusu” / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 15.07.2023 – HİBYA – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cakarta Türk Büyükelçiliği’ndeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde konuştu.

Bakan Fidan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Milletine sadık askerimiz polisimiz ve istihbaratçılarımız başta olmak üzere diğer devlet görevlilerimiz FETÖ terör örgütünü hain kumpasını hep birlikte bertaraf ettik. Bu kahraman milletin evlatları milli iradesini bir avuç teröriste ve haine çiğnetmemeye ant içti ve hain darbe girişimini ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Aralarında dava yol arkadaşlarımızın da yer aldığı 251 vatandaşımızın gözlerini kırpmadan hainlerle mücadele ettiler. Vatan yolunda son nefeslerini verdiler. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarını sabrı cemil diliyorum. 2 bini aşkın 15 Temmuz gazimize şükranlarımızı sunuyor uzun sağlıklı ve huzurlu bir ömür temenni ediyorum.

FETÖ terör örgütü ile mücadele devletimizin en öncelikli görevlerinden biridir. MİT Başkanlığını üstlendiğim günden beridir FETÖ ile mücadeleyi milli güvenliğimizin en önemli konularından biri olarak gördüm. Milletimizin tarihinden neşet eden bütün kutsal değerleri Türkiye düşmanlarına hizmet eden kirli siyasi amaçları için amansızca suistimal ettiler. Gerçek yüzlerini görenlere karşı her türlü kumpası kurdular. 7 Şubat MİT Tırları ve 17-25 Aralık Operasyonları ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize boyun eğdirmeye çalıştılar. Ve nihayet 15 Temmuz günü de son hamlelerini yaptılar. Ancak milletimiz çelik iradesi ile bu karanlık terör casusluk ve ihanet örgütünü tarihin çöplüğüne attı. Bu terör, organize suç ve casusluk örgütünün Türkiye’deki yapılanmasının belini kırdık. Başta MİT olmak üzere bütün kurumlarımızın cefakar çalışmalarıyla zemin buldukları ülkelerin çoğunda da faaliyetlerini sona erdirdik. Gerçek hizmeti yabancı istihbarat servislerine sunan bu ihanet şebekesi artık sinsi gündemini şerbetçe yürütme imkanına sahip değil. Birçok ülkede FETÖ’nün sözde eğitim kurumlarının sivil toplum örgütü ya da başka kisveler altında faaliyet gösteren oluşumlarının kapatılmasını sağladık. Bugün buradan Cakarta’dan ilan etmek istiyorum yeni dönemde de kurumlarımızla tam eşgüdüm ve dostlarımızla etkin iş birliği içerisinde dünyada da FETÖ’ye dar etmeye devam edeceğiz. Bu nokta da FETÖ’ye ve ülkemizi hedef alan yapılara karşı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın insicam ve teyakkuz içerisinde olmaları çok önemli. Bu Endonezya’da yaşayan siz değerli vatandaşlarımızı için de geçerli. Ülkemize mesafe olarak uzak ama kalben yakın bu coğrafyada sergileyeceğiniz dayanışma ruhuna ihtiyacımız her zamankinden daha fazla olacak. Bugün görüştüğüm muhataplarımı iş birliği için teşekkürlerimizi ilettim.  Ancak onları da tehdit eden bu yapılanmaya karşı birlikte atabileceğimiz ilave adımlar olduğunu da söyledim. Elbette terörle ile mücadelemiz sadece FETÖ ile sınırlı değil. Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere terörün her türüyle amasız ve amansız mücadelemiz bizim kırmızı çizgimizdir. İster PKK ister onun ilintili yapıları YPG SDG ister DEAŞ ister DHKP-C olsun devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne ve güvenliğine kast eden terör örgütleri ile mücadele temel önceliğimizdir. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde attığımız adaklı ve tesirli adımların sonuçlarını hep beraber alıyoruz.

Bu düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun rabbim ülkemizin ve milletimizin her daim yardımcısı olsun.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Fidan: “FETÖ ile mücadele milli güvenliğimizin en önemli konusu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!