G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO34,82
GBP40,58
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.417,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Ersoy’a hemşehrilik beratı teslim edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Ersoy’a hemşehrilik beratı teslim edildi / Haberin Peşinde Urfa

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’nın yaralarının sarılmasında ve koordinasyonun sağlanmasında gece gündüz emek harcayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a fahri hemşehrilik beratı verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesine yönelik kararın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Başkan Gürkan, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a beratı teslim etti.  

“Fahri Hemşehrilik Beratı” teslimi programına, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Şahin Özer, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören katıldı.

Başkan Gürkan Hemşehrilik Beratı teslimi sırasında yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımızı Malatya’da görmekten, ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Sayın Bakanımız bugüne kadar hep misafirimizdi ancak bundan sonra şehrimizin hemşehrisi olarak şehrimize hizmet etme noktasında çalışmalara daha bir şevkle devam edeceğine inancımız ve kanaatimiz tamdır. 6 Şubat tarihinde bin yılın depremi asrın felaketi denilen bir depremle karşı karşıya kaldık. Saat 04.20’de vuku bulan deprem sonrası Sayın Bakanımız sabah saat 09.00’da Malatya’ya iştirak etti. O günden bugüne Malatya’daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması noktasında cansiperane bir caba gösterdi.” ifadesini kullandı.

İlk Bakan olduğu zaman Malatya’ya birkaç kez gelme fırsatı bulduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ama 6 Şubat’taki depremden birkaç saat sonra bizler görev yerlerimize atandık. Sayın Cumhurbaşkanımız beni koordinasyon için Malatya’ya gönderdi. 6 Şubat günü sabah saat 09.00’da Malatya’ya intikal ettik ve görev almaya başladık. İlk etapta 7 gün 24 saat esası ile görev almaya başladık, daha sonrasında da belirli aralıklarla Malatya’ya gelmeye devam ettik. Bu işler ekip çalışması, bizlerde bir bireyiz ve devlet adamıyız. Bu görevi şimdi bizler ifa ediyoruz ama yerimizde kim olsaydı aynı duyarlılığı gösterecekti. Sayın valimiz, ordu komutanımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve bütün Malatyalılar olmak üzere el birliği içerisinde omuz omuza vererek, bin yılda bir gerçekleşecek deprem felaketinin yükünü kaldırdık ve hep birlikte omuzladık. Zor günlerde insanların birbirine sarılması bir birine güç vermesi,  bunu da dünyaya örnek olacak şekilde olması ve bu görevi de Malatya’da gerçekleştirmemiz beni çok mutlu etti. Çalışmalardan dolayı beni de fahri hemşehri yapmanız beni gururlandırdı. Bu kararın Meclis’ten oy birliği ile geçmesi de beni çok mutlu etti. Deprem fırtınası sırasında Türkiye genelinde bütün vatandaşlarımız, imkânları yettiği oranda ellerinde ne varsa paylaştılar. O nedenle benim şahsen yaptığım çalışma da bir vatandaşlık görevidir. Önemli olan sorumluluk sahipleri insanlarla bu sorumluluğu el birliği ile omuz omuza vererek, enkazın kalkması ve arkasından da şehrimizin yerinden imar edilmesidir. Görev sürem boyunca Malatya’ya yakışan yatırımlara öncü olmak istiyorum” dedi.

Yapılan Konuşmaların ardından Başkan Gürkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Hemşehrilik Beratını taktim etti.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Ersoy’a hemşehrilik beratı teslim edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!