G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,81
GBP40,64
BIST10.215,57
GR. ALTIN2.408,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Dönmez’den Umman ve Katar ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Dönmez’den Umman ve Katar ziyareti / Haberin Peşinde Urfa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini açıkladı. 

Son yıllarda enerji alanında kat ettiği mesafe ve yeni iş birliklerine yenilerini eklemek isteyen Türkiye, bu doğrultadaki çalışmalarını sürdürüyor. Başta doğal gaz ve petrol olmak üzere kaynak sahibi ülkelerde gerek fiziki gerekse çevrim içi görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri bu sefer de ülkelere ziyarette bulundu. 

Bakan Dönmez’in öncülüğündeki ziyaretlerden ilki Türkiye’nin bugüne kadar doğal gaz ticaretinin bulunmadığı Umman’a gerçekleşti. 

Burada Umman Enerji ve Maden Bakanı Salim Al Aufi ile görüşen Bakan Dönmez, ardından da Katar’da Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi ile görüştü. 

Hem baş başa hem de heyetler arası gerçekleşen görüşmelerde Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bakanlığın diğer yetkilileri Dönmez’e eşlik etti. 

Umman’dan ‘yenilenebilir’ teklif 

Ziyaretlerini ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dönmez, Umman’daki görüşmeyi “çok önemli” olarak ifade etti. 

Umman ile Türkiye arasında bugüne kadar doğal gaz ticaretinin olmadığına dikkati çeken Dönmez, “Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti. Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğal gaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde inşallah karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz.” diye konuştu.

Umman’ın yenilenebilir enerji alanında ileriye dönük projelerinin de olduğuna işaret eden Dönmez, “O konuda iş birliği teklif ettiler. Onu da biz yine değerlendireceğiz. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki fırsatları değerlendireceğiz.” dedi. 

“Katar ile beraber 3’üncü ülkelerde çalışabiliriz”

Umman ziyaretinin ardından da Katar’a geçtiğini anımsatan Dönmez, “Orada da Katar Enerji işlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Sherida Al-Kaabi ile ‘Öteden beri devam eden iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz’ diye konuştuk. Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye’de, Katar’da veya 3’üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz.” diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Dönmez’den Umman ve Katar ziyareti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!