G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,77
GBP40,69
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Dönmez: “İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Dönmez: “İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk” / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-20.04.2023-HİBYA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda düzenlenen Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu.

Bakan Dönmez’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün burada bir ülkenin kaderini değiştiren insanlarla bir aradayız. İnanan, mücadele eden, vazgeçmeyen, her türlü haksızlığa göğüs geren ve sonunda vadedilen zafer ulaşan insanlarla birlikteyiz. Başta liderliğiyle Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye’nin enerji tarihinde yeni bir çağ açan binlerce kahraman bugün burada bizlerle birlikte.

Bir ülkenin enerji bağımsızlığına giden ilk kıvılcımı ateşlediler. Daha önce Karadeniz’de yabancı şirketlerle birçok sondaj yapmıştık. Ancak hiçbirinde neticeye varamadık. Türkiye’nin bir karar vermesi gerekiyordu. Ya bu şekilde devam edecektik ya da kendi gemilerimizle, kendi insan kaynağımızla ve kendi teknolojimizle yola devam edecektik. Biz ikincisini seçtik. Yerli ve milli bir enerji politikasıyla önce arama, sonra sondaj gemilerimizi filomuza dahil ettik.

Türkiye’nin bugün geldiği nokta; sabrın, azmin, çalışmanın, bir olmanın, beraber olmanın bir sonucudur.

Göğsünde ay yıldız, omuzlarında bir milletin heyecanı umut dolu yarınları, Karadeniz’in hırçın sularını yara yara ilerledi.

Yılmadık, ümitsizliğe kapılmadık. İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk. Hz. Mevlana’nın da dediği gibi ‘Umut, hiç bitmeyen bahar mevsimidir. İçinde kar da yağar, fırtına da kopar ancak çiçekler açmaya hep devam eder.’ Geldiğimiz noktada her türlü zorluğa, her türlü ambargoya, her türlü yıldırmaya rağmen hamdolsun başardık. Bir hayalimiz vardı inandık, mücadele ettik. Ay yıldızın yüzünü yere eğmedik. Her türlü önyargıyı yıktık. Direnci kırdık.

Bugün Türkiye’nin enerjide bağımsızlık ateşi Filyos’tan dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Bu eser 85 milyonun. Bu gurur tüm Türkiye’nin. Bu başarı Türkiye ile sevinen, Türkiye ile üzülen bütün kardeşlerimizin.

Karadeniz gazı, ilk keşiften üretime kadar dünyanın en kısa sürede yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak kayıtlara geçti. İlk fazda 10 kuyuda günlük 10 milyon, ikinci fazda 40 kuyuda günlük 40 milyon metreküp doğalgaz üreteceğiz. Proje tam kapasiteye ulaştığında Türkiye’nin mevcut doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu tek başına karşılayacak. Keşfimiz tüm konutların 35 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Sönmesin diye şafaklarda dalgalanan ay yıldız, keşfin ateşiyle bugünleri değil geleceği de aydınlatıyoruz. 85 milyonun enerjisiyle aydınlık ve güçlü yarınlara hep birlikte ilerliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bakan Dönmez: “İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!