G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,03
GBP41,02
BIST10.751,98
GR. ALTIN2.501,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

BAKAN AÇIKLADI 1 MİLYON SURİYELİYE EV YAPILACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Soylu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Burası sadece briket evlerin açılışının yapıldığı bir alan değildir. Burası, zenginliğin şımarttığı dünyaya karşı, mazlumların zulümle karşı karşıya kaldıktan sonra sesi çıkmayan dünyaya karşı, ikiyüzlü dünyaya karşı itirazın olduğu ve hakkın sesinin yükseldiği alandır. Allah’ın, bizim dinimizin ve inancımızın bize bir emri var. Biz kardeşiz” diye konuştu.

Türkiye’nin bölgeye “yardım köprüsü” kurduğunu, 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 binine de taşınılan evlerin açılışını yaptıklarını dile getiren Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“SİZ KARDEŞLERİMİZE KAÇ BRİKET EV YAPACAKSINIZ”

Bir gün bakanlar kurulundaydık, kabinedeydik. Cumhurbaşkanı, kabinede bakanlar kurulunda, tek tek bakanlara sordu, ‘Sen kaç briket ev yapacaksın? Elinizi cebinize atın, aldığınız maaşlardan kardeşlerimize yardımcı olun’ meclis grubunu topladı, ‘Hepinizi göreceğim. Siz kardeşlerimize kaç briket ev yapacaksınız?’ dedi.

Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye’nin kalbi var.”

Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad’da, Türkiye’de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacağını aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi; “Biz üç gün önce Cumhurbaşkanımızla beraber Kabe-i Muazzama’daydık. Allah’a niyazda bulunduk. ‘Allah’ım bu mazlumlara sen yardım et. Sen yardım edicisin. Sen güç ve kudret sahibisin’ dedik. Allah şahittir kardeşliğimiz kıyamete kadar sürecek. Sizi zulme teslim etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi kıyamete kadar devam ettireceğiz. Allah bizi dünyaya ve mazlumlara mahcup etmesin.

Burada sadece 77 bin ev projelendirmedik. 57 bin 306 ev tamamladık, 9 bin 700 ev devam ediyor, 10 bin eve başlıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Yılsonuna kadar 100 bini arkadaşlarımızla birlikte Allah’ın izniyle bitireceğiz.

Burada 50 okul bitirdik, 23 okulun yapımı devam ediyor, toplam 73 okul. 26 cami bitirdik, 24’ünün yapımı devam ediyor ve 10 sağlık tesisi yaptık, 13’ünün yapımı devam ediyor. 11 sosyal tesis yaptırdık, 7’sinin yapımı devam ediyor. 7 park bitirdik, 18 çocuk parkı yapıyoruz. 21 fırın bitirdik, 13 fırının yapımı devam ediyor. 36 su kuyusu yaptırdık, 4 su kuyusunun yapımı devam ediyo

BAKAN AÇIKLADI 1 MİLYON SURİYELİYE EV YAPILACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!