G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bahçeli: “Tezahür eden milli iradeye herkes asgari ölçülerde saygı duymalıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli: “Tezahür eden milli iradeye herkes asgari ölçülerde saygı duymalıdır” / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-28.05.2023-HİBYA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türk milleti bugün tarih yazmış, kutlu varlığına müstesna hedeflerine, müstakbel ve muteber geleceğine tertemiz iradesiyle sahip çıkmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan aziz vatandaşlarımızın katılımıyla Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tur oylaması yapılmış, kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 13’üncü Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Tezahür eden milli iradeye herkes ve her kesim asgari ölçülerde saygı duymalıdır. Türk demokrasisi ve siyaset tarihinde iki turlu bir seçimin ilk örneği yaşanmakla birlikte seçime katılım oranının yüksekliği milli ve demokratik şuurun canlılığına da işaret etmiştir.

Türkiye’nin demokrasi standartlarında yüksek bir seviyeye ulaşmasının yanı sıra bu hususta dünya çapında mukayeseli bir üstünlük kazandığı, artık hiç kimsenin ihmal edemeyeceği çarpıcı bir gerçek olarak belirginlik kazanmıştır.

İstanbul’un Fethi’nin bir gün öncesinde aziz milletimiz bu defa parlak bir demokrasi fethiyle egemenlik haklarını ve tarihi mirasını güçlü şekilde kucaklamış, aynı zamanda kardeşlik hukukuyla varoluş namusunu koruyarak Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla buluşturma iradesi göstermiştir.

İstikrar ve güvenliğimiz, iç barış ve huzur ortamımız, istiklal ve istikbal hedeflerimiz sandıkta mümtaz ve müessir bir iradeyle müdafaa edilmiş hamd olsun ülkemizin önü ardına kadar açılmıştır. Milletimiz iftira ve inkar siyasetine prim vermemiştir. Yine milletimiz yalan ve yıkım simsarlarına itibar etmemiştir. Milli geleceğimizin zillete değil, zafere müstahak olduğunu da tescillenmiştir.

Türk milleti, 14 Mayıs ile 28 Mayıs’ta tarihi ve hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını göstermiştir. Bu tablo gurur verici bir demokratik asaletin tarih boyunca yüksek mücadelelerle elde edilmiş tam bağımsızlık onurunun ikamesi olmayan kazanımı olarak tarihe geçmiştir.

13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yürekten ve samimiyetle kutluyor, Allah bahtını ve yolunu açık etsin diyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Bahçeli: “Tezahür eden milli iradeye herkes asgari ölçülerde saygı duymalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!