G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bademin bilinmeyen faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Protein, demir ve kalsiyum yönünden zengin olan bademin yararları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek oranda yağ da bulunan badem, aşırı tüketilmediği takdirde gayet sağlıklı… İşte bademin bilinmeyen faydaları… 2 İçeriğinde bulunan yağlar ki…

1 Protein, demir ve kalsiyum yönünden zengin olan bademin yararları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek oranda yağ da bulunan badem, aşırı tüketilmediği takdirde gayet sağlıklı… İşte bademin bilinmeyen faydaları…

2 İçeriğinde bulunan yağlar kilo vermeyi kolaylaştırır. Kişiyi tok tutar, bu nedenle ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.

Badem, beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken, böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları da yok eder.

3 Safra taşlarının oluşumunu engeller.

İçeriğinde bulunan yağ asitleri ve enzimler kalp ve damar hastalıklardan korur.

İyi ve kötü kolesterolün dengelenmesi için badem oldukça faydalıdır.

Dengesiz kolesterolün oluşturduğu hastalıkları oluşturan kolesterolün düzenlenmesi hastalıklara yakalanma olasılığını oldukça azaltır.

4 Fosfor kemik sağlığının korunmasında önemli bir etkiye sahiptir. Yaşlanmayla birlikte artan kemik ağrılarının önlenmesinde ve dişlerin dayanıklılığını artırmada badem mutlaka günlük olarak tüketilmelidir.

5 E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.

6 Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur.

Badem ile yapılan yağlar, badem sütleri cildi onarmada önemli bir yere sahip. Birçok nemlendirme ve temizleme ürünlerinde kullanılan badem günlük olarak tüketildiğinde cilt sağlığınızı korur.

7 Potasyum içeriğinden dolayı kan basıncını düzenleyen badem kan basıncında oluşan iniş çıkışların da engellenmesini sağlar.

Riboflavin, manganez ve bakır içeren badem enerjinin artmasını sağlayarak kişinin daha aktif olmasına destek verir.

Diyet lifi açısından zengin olan badem kolon kanserinin oluşmasını önler.

8 Yemeklerden sonra tüketilen badem insülin ve glikozun artmasını engellemeye yardımcı olur. Badem tüketerek şeker düzeyinizi sağlıklı seviyede tutabilirsiniz.

Lif açısından zengin olan badem kabızlığın giderilmesinde etkili bir besindir. Araştırmalara göre günde 5 tane badem, kabızlığın giderilmesi için yeterlidir.

Bademin bilinmeyen faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!