G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: “İnsanları aldatarak seçim kazanmak helal değildir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: “İnsanları aldatarak seçim kazanmak helal değildir” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişki değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, mitingde montaj video izleten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “İnsanları aldatarak seçim kazanmak helal değildir” diye tepki gösterdi.

“Millet İttifakı’nın ortak ve bağlayıcı metinleri geçerlidir”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın görüşmesine ilişkin konuşan Babacan, şunları kaydetti:

“İki imzalı bir protokol açıkladılar. Biz bu görüşmelerin öncesinde, arasında ve sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüştük. 24 saat içinde 3 kere telefonda görüşme yaptım. Süreç hakkında bizleri bilgilendirdi. Protokolün nihai halini ben de basına açıklandığında gördüm. DEVA Partisi için önemli olan ortak politikalar metnidir. İkinci tur için ne kadar çok insan, ne kadar çok siyasetçi, ne kadar çok lider Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklarsa biz o kadar memnun oluruz. Nihayetinde seçimleri kazandıktan sonraki uygulamalar önemlidir. O uygulamalarda da Millet İttifakı’nın ortak ve bağlayıcı metinleri geçerlidir.”

“Milli ve dini meseleleri daha fazla anlatma konusunda mutabık kaldık”

Babacan, seçimden 3 gün sonra altı liderle buluştuklarını dile getirerek, “Bütün analizler örtüştü. Vatandaşlarımızın özellikle millî ve dinî meselelerde çok hassas olduğu, bu konuda kendimizi biraz daha fazla anlatmamızın gerekliliği konusunda mutabık kaldık. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu da o günden sonraki söylemlerinde bu konulara biraz daha ağırlık verdi. Politikanın omurgası ortak politika metni. Terörle mücadeleyle veya göç meselesiyle ilgili metindeki konulara biraz daha vurgu yaptı. Altı parti birbirinin güvencesidir. Vatandaşlarımız her şeyi gayet iyi okuyor.” dedi.

“Terör sorununu asıl biz çözeceğiz”

Türkiye’nin terör sorunu olduğunu söyleyen Babacan, “Bu sorunu asıl çözecek olan biziz. Terörle mücadelede çok kararlı bir tutum ortaya koyacağız. Sadece silah değil, her türlü enstrümanı kullanarak, çatışma çözümü alanını da kullanarak bir çözüme ulaştıracağız. Terörle mücadeleye yepyeni bir perspektif getiriyoruz. Gerçek çözüm burada. Hükûmetin propagandasının yalanlara dayalı olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Millet İttifakı bir toplumsal barış projesidir”

Babacan, Millet İttifakı’nın bir toplumsal barış projesi olduğunu öne sürerek, “Bize bu eleştiriyi yöneltenler tam da AK Partili seçmeni korkuttuklarının farkına bile varmıyorlar. AK Partili seçmen, ‘Bak, bunlarla yan yana yürürsün, size anında dirsek çevirirler’ diyor. Seçmen üzerinde bunun oluşturacağı travmanın farkında değiller. Hayret ediyorum. Bunu da iki tur arasında yapıyorlar. Bizim bu büyük proje nerede, bunların küçücük alanda yaptıkları işler nerede? İnsan üzülüyor.” ifadelerini kullandı.

“Merkez Bankası’nın net rezervi ilk defa eksiye düştü”

Tarihte ilk defa son birkaç gün içerisinde Merkez Bankası’nın net rezervinin eksiye düştüğünü dile getiren Babacan, “Dövizi satarak baskı altında tutmaya çalışıyorlar, millete döviz sattırıyorlar. KKM’de dolar veriyorsunuz, dolar garanti, faizi peşin ödüyorlar. Her türlü cambazlık var. Dökme suyuyla değirmen dönüyor ama dökecek su kalmadı. Sistem aynı düdüklü tencere gibi. Düdüklü tencerenin altı ısınır, ısınır bir noktada patlar. Şu anda öyle bir durum da. Ya altını kısacaksınız ya hava aldıracaksınız ya da patlayacak.” dedi.

“Mutlaka sandığa gidelim”

Babacan, herkesi 28 Mayıs’ta sandığa gitmeye davet ederek,  “Kaç insanın ‘Oy vermek için memlekete gidip gelmek zorunda kalmıştım. İkinci tur için de bilet parasını ödeyeceğiz ve gidip oy kullanacağız. Çünkü bu ülkenin son şansı olabilir’ dediğini duydum. Mutlaka sandığa gidelim.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “İnsanları aldatarak seçim kazanmak helal değildir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!