G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Babacan: “Erdoğan’ın zihninin geri planındaki kodlar deşifre oldu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babacan: “Erdoğan’ın zihninin geri planındaki kodlar deşifre oldu” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine katılan yeni üyeyle arasında geçen konuşmaları hatırlatarak, şunları kaydetti:

 “Zihninin geri planındaki kodu deşifre ediyor. Birincisi, bu kodlarda kadına bakış var: Kariyeri çocuk doğurmakla alakalı. İkincisi, çocuk sayısı konusunda dikte ediş var. Üçüncüsü; 5, 10, 15 çocuk derken PKK’yı karıştırıp Kürt vatandaşlarımızı itham eden, adeta onları terör örgütüyle aynı düzleme taşıyan ifadeler kullanıyor. Bunların hepsi skandal sözler. Herhalde Kürt vatandaşlarımızı kast ediyor. Zihnin geri planındaki kodlarda örtüşme olduğu için iyice işi karıştırıyor, eline yüzüne bulaştırıyor.”

“Din alimlerimiz baskı altında”

DEVA Partisini kurarken dinin kutsallarını siyasete alet etmeyeceklerini ilan ettiklerini söyleyen Babacan, “Karşı tarafta öyle acımasızca bir din istismarı var ki bunlara cevap vermek yine bize düşüyor. Din alimlerimiz de baskı altında tutuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, yapılan her şeyi bir din meşrutiyeti kılıfına sokmanın aracı haline getiriliyor. Biz buna artık isyan ediyoruz.” dedi.

“Cumhurbaşkanı taraf olmuş, savcılar nasıl hareket edecek?”

Babacan, bağımsız denetim mekanizmalarının olduğu ülkelerde kazaların daha az yaşandığını öne sürerek, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıyor, uzun uzun alınan tedbirleri anlatıyor. Savunmaya geçiyor. Soruşturmayı yapan savcılar nasıl hareket edecek? Cumhurbaşkanı taraf olmuş, ‘Her türlü tedbiri almıştık’ diyor. Yönetimden taraf olduğu tabloda, savcılar hakimler nasıl çalışacak? Bağımsız yargı çok önemli.” şeklinde konuştu.

“Orta direk diye bir şey kalmadı”

“Zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu” diyen Babacan, şunları söyledi:

 “Sayın Erdoğan ‘Ben ekonomistim, benim bir inadım var’ diyor. Sonuçlar ortada. TÜİK’in açıkladığı bile 24 yılın en büyük enflasyonu. Kurda korkunç bir artış. Çok yaygın bir yoksullaşma. Ve şu anda Erdoğan rahmetli Özal’ın orta direğini yıkmış durumda. Orta direk diye bir şey kalmadı. Milyonlarca insan için ömür boyu bir araba almak hayal, bir ev satın almak imkansız. Orta direk çökünce büyük bir yoksulluk oluştu.”

“Faize ödenen paranın onda biriyle gençlere bedava internet mümkün”

Babacan, partisinin eylem planlarından da bahsederek, “Bu yıl faize ödenen paranın onda biri ile Türkiye’deki bütün interneti hızlandırmak ve gençler için bedava yapmak mümkün. Fiber optik interneti Türkiye’nin her yerine taşıyacaksınız. Devlet bir kere o parayı harcayıp, paramı geri verin demedikten sonra zaten internet hızlanıyor ve ucuzluyor.” diye konuştu.

“Meslek edinme programları başlatıyoruz”

Gençler, kadınlar ve uzun süre işsiz kalan vatandaşlar için beceri kazandırma ve meslek edinme programları başlattıklarına dikkati çeken Babacan, “Bu programlara gidiş geliş yol parası, öğlen yemeği parası devletten. Programlara katılan insanların cebinden 5 kuruş para çıkmayacak. O programları geçen insanlar işe girdiği zaman diyeceğiz ki biz sizden vergi istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“70 bin aile sosyal destek uzmanı görevlendiriyoruz”

Babacan, aile sosyal destek uzmanı ağı kurduklarını belirterek, “70 bin aile sosyal destek uzmanı ile her bir aileden sorumlu bir kişiyi görevlendiriyoruz. Yardımları devletin bir lütfu değil, vatandaşın hakkı haline getiriyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Erdoğan’ın zihninin geri planındaki kodlar deşifre oldu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!