G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Ayva gamze yapar mı? Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayva gamze yapar mı? Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi? / Haberin Peşinde Urfa

Bebeğinizin gamzeli doğmasını istiyorsanız, toplum içerisinde yayılan bir görüşe göre hamilelikte ayva tüketmek işinizi görecektir. Hamilelikte ayva yemek gamze yapar mı? Bebeğin yüz güzelliği için ayva tüketimi…

Bebeğinizin gamzeli doğmasını istiyorsanız, toplum içerisinde yayılan bir görüşe göre hamilelikte ayva tüketmek işinizi görecektir. Hamilelikte ayva yemek gamze yapar mı? Bebeğin yüz güzelliği için ayva tüketimi…

Bebek bekleyen anne adaylarının normal zamanlarına kıyasla daha da dikkatli olmaları gereken hamilelik döneminde beslenmeden bakıma, bakımdan egzersizlere kadar ekstra hassasiyet göstermeleri gereken durumlar vardır. Bebeğin sağlıklı gelişimi için her şey yolunda gidiyorsa anne ve baba adaylarının ikinci planda en çok merak ettiği şeylerden biri de bebeklerinin kime benzediği ya da fiziksel görünümüne dair kafalarında canlandırdıklarıdır. Ten rengi, göz rengi, saçları, ağzı, burnu, elleri ve ayakları gibi minicik organlarıdır. Kimileri sapsarı saçları ve masmavi gözleriyle beyaz tenli bir bebek hayal ederken kimileri kahverengi gözlü, gamzeli ve biraz daha buğday ya da esmer ten renginde bir bebeği akıllarında canlandırabilir. Göz rengi ve saç rengi gibi temel özellikler biraz daha çok genetik etkenlere bağlı iken bebeğin gamzeli olması için hamilelikte yapılması tavsiye önerilen bazı davranışlar mümkün. Halk arasında bebeğin gamzeli olması için hamile kadının ayva yemesi tavsiye edilebilir. Peki gerçekten böyle bir şey var mı?

HAMİLELİKTE AYVA YEMEK BEBEKTE GAMZE YAPAR MI?

Özellikle de gülücükler saçıldığında fark edilen gamzeler, pek çok kimsenin yüzünde olmasını istediği bir şeydir. Başkasında görüp imrendiğiniz ama kendinizde olmadığı için bebeğinizin de gamzeli olmayacağını düşünerek hiç yok yere kendinizi üzebilirsiniz. Oysaki atladığınız bir şey var ki o da hamilelikte ayva yiyerek bebeğin gamzeli doğma şansını arttırma ihtimalini unutmak!

Hamileliğinde ayva yiyen bazı kadınların deneyip tecrübe etmesi ile bebekte gamze oluşabiliyor. Hatta hamileliğinde ayva yiyen bazı anne adaylar bu durumu biraz daha abartarak ayvanın çukur tarafını yanağına bastırıyor.

GAMZE GENETİK Mİ?  BEBEK GAMZELİ NASIL DOĞAR?

Nesilden nesle aktarılarak aslında genetik bir durumdan ibaret olan gamze, çoğunlukla her iki yanak tarafında görülen bir durumdur. Tek yanakta nadir görülen gamzeden sadece bir gen sorumludur. Eğer annede ve babada gamze varsa gamzenin bebeğe geçme şansı %50-100 dir.

HAMİLELİKTE ÇOCUĞUN GÜZEL OLMASI AYVA YENİR Mİ?

Çocuğun güzel yüzlü olmasına dair hamilelikte ayva tüketimi ile ilgili bir ifadeye rastlanmasa da İslam filozofu İmam Gazali, hadis şeklinde değil de menkıbe olarak bu duruma izahat vermektedir. İfadesi -meal olarak- aynen şu şekildedir:

“Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir.” (İhya, IV/278).

hamilelikte ayva yemek zararlı mı,hamilelikte ayva yemenin faydaları,Hamilelikte ayva gamze yapar mı,Gamzeli bebek olması için ne yapılmalı,Hamilelikte kaçıncı ayda ayva yemeli,Hamilelikte ayva bebeği güzelleştirir mi,Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi

Ayva gamze yapar mı? Hamilelikte ayva yemek bebeği güzelleştirir mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!