G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,90
GBP40,66
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.439,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Avustralya’nın 28 yıllık büyüme rekoru son buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’nın 28 yıllık büyüme rekoru son buldu / Haberin Peşinde Urfa

Corona virüsü ekonomilere darbe vurmaya devam ederken, salgın nedeniyle resesyona (durgunluğa) giren son ülke Avustralya oldu. İlk çeyrekte yüzde 0,3 küçülme yaşayan ülke, ikinci çeyrekte ekonominin yüzde 7 daraldığını açıkladı. Maliye Bakanı Frydenberg, “Peş peşe 28 yıl süren rekor ekonomik büyümemiz resmen sona erdi” açıklamasını yaptı. 

Avustralya, salgın sürecinde resesyona giren son ülke oldu. CNBC’de yer alan habere göre, ikinci çeyrekte ülkenin ekonomisi yüzde 7 küçüldü. Bu, Avustralya tarihindeki en büyük daralma oldu.

İlk çeyrekte de yüzde 0,3 küçülen Avustralya’da Maliye Bakanı Josh Frydenberg yaptığı açıklamada, “Peş peşe 28 yıl süren rekor ekonomik büyüme periyodumuz resmen sona erdi. Bu yıkıcı rakamlar, Avustralyalıların zaten bildiği şeyleri doğruladı: Corona virüsü ekonomimizi ve hayatlarımızı daha önce tanık olmadığımız bir şekilde mahvetti. Ancak umut ve çıkış yolu var” diye konuştu.

BATI EKONOMİLERİNE GÖRE DURUM DAHA İYİ

HSBC’den ekonomist Paul Bloxham ise yaptığı değerlendirmede, “Yaptığımız tahminlerde hizmet sektöründeki tüketimin özellikle zayıf olmasını bekliyorduk. Ekonominin bir süre kapalı olması nedeniyle büyük bir belirsizlik vardı. Gerçekten daha önce böyle bir olaya tanıklık etmedik. Yine de Avustralya, batı ekonomileriyle kıyaslandığında çok daha iyi durumda” diye konuştu. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 32,9 oranında daralırken, İngiltere’nin gayri safi yurt içi hasılası yüzde 20,4 azaldı.

‘DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE GÜÇLÜ TOPARLANMA BEKLİYORUZ’

Bloxham şimdi herkesin merakla üçüncü çeyrekte neler yaşanacağını beklediğini söyledi. Paul Bloxham, “Victoria eyaletinde yeni bir salgın dalgası başladı. Victoria’nın dışında kalan ülke ekonomisinin yüzde 75’ini oluşturan bölgelerde işler yolunda gidiyor. HSBC’nin beklentisi üçüncü çeyrekte küçük bir artış yaşanması.

Dördüncü çeyrekten itibaren ise çok güçlü bir toparlanma muhtemel. Tabii bu tahmini Victoria eyaletindeki karantinanın o döneme kadar sona ereceğini düşünerek yapıyoruz. Eğer tahminlerimiz çıkarsa, Avustralya ekonomisi U şekilli bir iyileşme yaşamış olacak” dedi.

Avustralya’nın 28 yıllık büyüme rekoru son buldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!