G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Avrupa Bilişim Enerji Verimliliği Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Bilişim Enerji Verimliliği Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirildi / Haberin Peşinde Urfa

Huawei, 29-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Bilişim Enerji Verimliliği Zirvesi 2022’ye ev sahipliği yaptı.

İstanbul’da düzenlenen zirveye, Huawei’in operatör müşterilerinden ve iş ortaklarından oluşan uzmanlar katıldı. Oyuncu ve çevirmen Ece Dizdar’ın sunduğu ve teması ‘yeşil geleceği aydınlatmak’ olarak belirlenen etkinlikte Huawei, bilişim alanındaki enerji trendlerini katılımcılarla paylaştı.     

Bilişim sektöründe sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren iki uluslararası kuruluş olan GeSI ve CDP’nin de destek verdiği organizasyon, açılış konuşmalarıyla başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaptığı konuşmada; “Dijital sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularını tartışmamıza imkan veren bu önemli zirveyi düzenleyen Huawei’e teşekkür ediyorum. 27 ülkeden gelen yaklaşık 300 davetliye başarılı bir etkinlik diliyorum, Türkiye’ye İstanbul’a hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Bilişim teknolojilerinin dünyada birbirleriyle bağlantılı yaklaşık 5 milyar insanın hayatının her alanını etkilediğine dikkat çeken Dr. Sayan, “Bilişim alanında enerji verimliliğini sağlamak için iki hedef var. Birincisi, tüketilen enerjiyi azaltıp bunu yenilenebilir kaynaklardan elde etmek. İkincisi ise bilişimin her alanında harcanan enerjiyi, akıllı çözümlerle an aza indirmek. Gelin sektördeki tüm paydaşlar olarak bu hedefleri başarıp, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakalım” ifadelerini kullandı

Huawei Türkiye Genel Müdürü Lijing ise açılış konuşmasında; “Türkiye’de 20 yıldır yenilikçi projelerimizle iz bırakmaya ve yerel ortaklıklar kurmaya devam ediyoruz. Bir yandan şirketlerin ve konutların güneş enerjisinden faydalanmalarını sağlayan ürünler sunarken, bir yandan da ürünlerimizin harcadığı enerjiyi en aza indirecek çözümler geliştiriyoruz. Kurumsal bir Türkiye vatandaşı olarak, yeşil dönüşüm için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Toplantının ikinci bölümünde mobil operatör yöneticileri ve iş ortakları temsilcileri, bilişim alanında enerji verimliliğini artıran başarılı örnekleri katılımcılarla paylaştı, ardından da Huawei’in bu alanda geliştirdiği ürünlerin tanıtıldığı salonu gezerek, şirketin uzmanlarından bilgi aldı. Zirvenin ikinci gününde ise katılımcılar, İstanbul çevresindeki çevreci baz istasyonu turuna katıldılar. 

Avrupa Bilişim Enerji Verimliliği Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!