G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO35,06
GBP40,90
BIST10.491,29
GR. ALTIN2.473,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Asya piyasalarında karışık seyir hakim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya piyasalarında karışık seyir hakim / Haberin Peşinde Urfa

Bugün takvimde ABD konut piyasasına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri takip edilecek. Her iki verinin de temmuzda hafifçe gerilemesi bekleniyor.

Bugün Ne Bekliyoruz?

ABD hisse endekslerinin günü yükselişle tamamlamalarının ardından bu sabah Asya piyasalarında sınırlı hareketlerin hâkim olduğu karışık bir seyir görmekteyiz. Japonya ve Çin ana kara endeksleri hafifçe ekside, Hong Kong Hang Seng Endeksi %0,48 satıcılı seyretmekte. Güney Kore ve Tayvan endekslerinde sınırlı alımlar görülmektedir. Bugün takvimde ABD konut piyasasına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri takip edilecek. Her iki verinin de temmuzda hafifçe gerilemesi bekleniyor. Perşembe günü açıklanacak ikinci el konut satışlarında da gerileme olması beklenmekte. Ayrıca bugün, ABD’de temmuz sanayi üretimi rakamları yayınlanacak. Yurt içinde geçen ayın konut satışları ve ardından haziran ayı konut fiyat endeksi (KFE) izlenecek. TÜİK’in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları haziranda bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,7 artarak 150 bin 509 ile bu yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Konut satışlarının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran KFE’yi yayınlayacak. Endeks mayısta aylık %12,4, yıllık bazda ise nominal %145,5, reel %41,1 artmıştı.

Piyasalarda Dün Ne Oldu?

Avrupa hisse endeksleri haftanın ilk işlem gününde %0,57’ye varan artışlarla pozitif bir görünüm ortaya koydu. CAC 40 Endeksi %0,25 artarken DAX ve FTSE 100 Endeksleri yatay alıcılı bir seyirde hareket etti. ABD hisse endekslerinde de pozitif fiyatlanmalar hâkim oldu ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,62’lik artışla öncü konumda yer aldı. Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri %0,50’ye varan artış kaydetti. EUR/USD paritesi %1’e yakın düşüşle 1,016 seviyesine gerilerken Dolar Endeksi (DXY) 0,8 puan artışla 106,5 puana ulaştı. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi 5,2bp’lik düşüşle %2,79 düzeyine geriledi. ABD’de New York Fed imalat endeksi ağustosta 11,1’den -31,3’e geriledi. Piyasa endeksin 5,5 değerini almasını öngörürken gerçekleşen sert düşüş siparişler ve sevkiyatlardaki gerilemeden kaynaklandı. Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından Çin’de, sanayi üretimi ve perakende satışların temmuzda piyasa beklentisinin altında kalması petrol piyasasında etkili oldu. Zira Brent petrol verilerin açıklanmasının ardından sert düştü. Brent günü %4’ü aşan düşüşle varil başına 93USD’de tamamladı. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 1.800USD’nin üzerinde kapanış yapan ons altın kalıcı olamayıp 1.780USD’ye geriledi.

BIST 100 Endeksi gün boyunca aşağı yönlü bir seyir izleyerek %0,25 düşüşle kapattı. Böylece 2.857,18 puana gerileyen gösterge endeks küresel endekslerden negatif ayrıştı. İletişim Endeksi’nde (XILTM) kayıplar %2,5’i aştı. Ay başından bu yana dar banttaki hareketini sürdüren USD/TRY kuru yatay alıcılı oldu. EUR/TRY kuru ise paritedeki düşüşün etkisiyle %0,83 düşerek 18,25 TL’ye geriledi. Gram altın cuma günü gerçekleştirdiği tarihi kapanışın ardından dün 12 TL değer kaybederek 1.027 TL’ye indi. TÜİK’in açıkladığı verilere göre Tarım ÜFE temmuzda aylık %5, yıllık %157,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %79,39 arttı. Böylece haziranda %148,90’a gerileyen Tarım ÜFE’deki yıllık artış temmuzda yeni rekor kırdı. TÜİK’in ikinci çeyreğe dair iş gücü istatistiklerine göre (MA) işsizlik oranı bir önceki çeyreğe kıyasla 0,4 puan azalarak %10,6 seviyesinde gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı temmuz ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerine göre bütçe dengesinin 64mlr TL açık verdi. Böylece bütçe iki ay üst üste açık vermiş oldu.

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

Asya piyasalarında karışık seyir hakim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!