G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Aronya üretimi yeni gelir kapısı olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aronya üretimi yeni gelir kapısı olacak / Haberin Peşinde Urfa

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan “Antioksidan Kaynağı Aronya Yayım” projesi kapsamında 6 bin 666 “aronya” bitkisi, çiftçinin alternatif gelir kapısı olacak. Bilimsel olarak sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen aronyayı üreticiler…

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan “Antioksidan Kaynağı Aronya Yayım” projesi kapsamında 6 bin 666 “aronya” bitkisi, çiftçinin alternatif gelir kapısı olacak. Bilimsel olarak sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen aronyayı üreticilerle tanıştırarak, üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 27 bin 500 lira bütçeli hazırlanan proje 2 yıl sürecek.

HASTALIKLARA ÇARE

Aronya meyvesinin başta kanser olmak üzere, akut bronşit ve kronik bronşit, parkinson, diyabet hastalıklarına iyi geldiği bilinmekle birlikte, bağışıklığı artırma ve enfeksiyonların tedavisini hızlandırma özelliğinden dolayı birçok ülkede coronavirüs tedavisinde takviye olarak kullanılıyor. Halk arasında “süper meyve” olarak da bilinen aronya meyvesi üretimi için, Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Adliye Köyü’nde, meyve fideleri dikildi.

ANAVATANI KUZEY AMERİKA

Üzümsü bir meyve olan aronyanın anavatanının Kuzey Amerika olduğu ifade ediliyor. Sağlık potansiyeli nedeniyle 1900’lü yılların başlarında Rusya’ya getirildi ve yetiştiriciliğine başlandı. Aronya geniş bir iklim kuşağı ve toprak şartlarına adapte olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı nedeni ile “süper meyve” olarak adlandırılıyor. Meyvesi çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içeriyor. Aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, minareller ve vitaminler yönünden de zengin bir meyve.

Aronya üretimi yeni gelir kapısı olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!