G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,92
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.444,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Arkitera Seyahat bursu için başvurular başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkitera Seyahat bursu için başvurular başladı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu’nun yeni dönem başvuruları başladı.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017'den bu yana Geberit Türkiye sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu “Arkitera Seyahat Bursu”nun yeni dönem başvuruları başladı. “Tasarımda Birlikteliğe Güven” temasıyla gerçekleştirilecek başvurular 27 Ekim 2023 tarihinde son bulacak.

Arkitera Seyahat Bursu, Türkiye'de mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarına verilecek. Burs kapsamında, seçilen 10 kişi, yurt dışında bir haftalık bir seyahat gerçekleştirecek ve bu seyahat süresince farklı ülkelerdeki mimarlık okulları, stüdyoları ve sergilerini ziyaret etme fırsatına sahip olacak.

Bu yılki burs teması “Tasarımda Birlikteliğe Güven” olarak belirlendi.Geberit'in 2023 global teması “Güvenin Rahatlığını Yaşa. Yanındayız” ile uyumlu hale getirildi.

Başvuru kapsamında katılımcılar, “Tasarımda Birlikteliğe Güven” başlığı üzerinden bir rota oluşturarak güven kavramının “barınma ihtiyacı” ve “birlikte yaşam” kavramları ile nasıl bir araya gelebileceğini ele alacaklar. Aynı zamanda günümüzde “birliktelik” kavramının tasarım süreçlerinden tasarım pratiklerine ve tasarımların dönüşümlerine kadar olan rolünü, konut krizi, katılımcı pratikler, müşterek yaşam gibi farklı meseleleri konuşulabilir kılan yaklaşımları araştırıp belgeleyecekler.

Arkitera Seyahat Bursu 2023 jürisi; Mimar Banu Uçak, Mimar Kerim Miskavi, 2022 Arkitera Seyahat Bursu kazananı Tuğçe Topada, bir Arkitera temsilcisi ve bir Geberit temsilcisinden oluşuyor.

Arkitera Seyahat Bursu 2023, 1 Ocak 1998 ile 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğmuş; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açık olacak.

Hibya Haber Ajansı

Arkitera Seyahat bursu için başvurular başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!