G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Arjantin’de gıda fiyatlarına devlet müdahalesi: Zamlar durduruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin’de gıda fiyatlarına devlet müdahalesi: Zamlar durduruldu / Haberin Peşinde Urfa

Enflasyonla mücadele eden Arjantin hükümeti, artan gıda fiyatlarına müdahale etti. Alınan karara göre, 1247 gıda ürününün fiyatı 90 gün boyunca donduruldu. Çalışanların maaşlarının artan fiyatlar karşısında erimemesi için bu kararın alındığı bildirildi. A…

Enflasyonla mücadele eden Arjantin hükümeti, artan gıda fiyatlarına müdahale etti. Alınan karara göre, 1247 gıda ürününün fiyatı 90 gün boyunca donduruldu. Çalışanların maaşlarının artan fiyatlar karşısında erimemesi için bu kararın alındığı bildirildi.

Arjantin hükümeti dün yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele amacıyla 1247 gıda ve ev ürününün fiyatını 90 gün boyunca dondurmak için perakendecilerle anlaşmaya vardığını açıkladı.

“ÜCRETLİLERİ KORUMAK İÇİN”

Ticaret Bakanı Roberto Feletti programı açıkladığı bildiride, “Ücretlilerin gıdaya ulaşımını sınırlamaya devam etmemek için bu artışı durdurmak gerekiyor” dedi.

Reuters’ın aktardığına göre Feletti, Aralık 2019’daki temel gıda sepetinin ortalama maaşın yüzde 9’u olduğunu, bu oranın son ölçümde yüzde 11’e ulaştığını açıkladı. Feletti, “Gıda fiyatlarındaki artışların maaşları aşındırmasını önlemek için bu artışları duraklatmamız gerekiyor” dedi.

GIDA FİRMALARI İLE TOPLANTI

Feletti, dün Buenos Aires’teki önde gelen gıda firmalarının patronlarıyla toplantılar gerçekleştirdi.

Bloomberg’in açıkladığına göre, toplantı hakkında bilgisi olan ve isimlerini vermek istemeyen kişilere göre, hükümetin şirketlerden belirli mallarda fiyatları sınırlayan bir programı genişletmelerini istediğini söyledi.

FİYAT KONTROLÜ UYGULANIYORDU

Arjantin’de hal.zırda bir fiyat kontrolü programı daha bulunuyor. ‘Precios Cuidados’ adlı programa göre süpermarketlerde fiyatları sadece yılın belli aylarında artmasına izin verilen 700’den fazla ürün var. Fiyat dondurma kararı tüketiciler için iyi olsa da, perakendeciler arasında rahatsızlık yaratabilir.

Uzun bir ekonomik durgunluktan çıkan Arjantin’de tüketici fiyatları yıllık yüzde 50 civarında. Ülke önümüzdeki ay kongre seçimlerine gidecek.

Arjantin’de gıda fiyatlarına devlet müdahalesi: Zamlar durduruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!