G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,74
GBP40,56
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.497,77
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme için son gün! MEB uyardı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme için son gün! MEB uyardı… / Haberin Peşinde Urfa

Okula gitmeye fırsatı olmayanlar için uzaktan eğitim sağlayan Açıköğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. İşlemlerini tamamlamak isteyenler aol.meb.gov.tr üzerinden gerçekleştirecek. 

Eğitim hayatına açık lisede devam edenler için AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme süreci Ağustos ayında başlamıştı. Yapılan açıklamaya göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 9 Ekim 2020 tarihinde sona erecek.

AÖL YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır.

İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler.

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU

AÖL KAYIT YENİLEME ADIMLARI

1. Adım: Bankaya Kayıt Yenileme Ücretini Ödeyiniz

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini ödemek zorundadırlar. 2016 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme ücreti, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)

Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Kayıt Yenileme için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görünmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenileme işlememizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif ve donuk olanların kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı II. Döneminden itibaren Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılmaya başlanmıştır. Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kitap, diploma veya resmi yazı vb. almak için müracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL Kayıt Yenileme katılım bedeli alınacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir defa katılım bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5TL katılım bedeli makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

2. Adım: Kayıt Yenileme İşlemi

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır.

3. Adım: Derslerinizi Seçiniz

Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

MEB’TEN ÖĞRENCİLERE UYARI

AÖL kayıtlarında son gün olması nedeniyle MEB resmi sitesinde duyuru yayınlandı.

Tüm kayıt belgeleri sisteme taranmalı ve belgelerdeki veriler Açık Öğretim Lisesi sistemine girilmelidir.

Aöl Bilgi Yönetim Sisteminde;

Ders seçimi,
Kredi bilgileri,
Sınav yeri(il-ilçe) ,
Adres,
Telefon,
Fotoğraf
Yabancı dil,
Özel durum ve benzeri tüm bilgileri kontrol edilmeli ve bilgilerde eksik, hata varsa düzeltilmelidir.

Öğrencilerin kayıt ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. (Ücret muafiyetleri olanlar dışında) Aksi takdirde açık öğretim lisesi kayıtları silinecektir.

Engelli Öğrencilerin Sistemde Özel Durum Ve Özür Grupları Kontrol Edilmelidir.

Engel Durumları işlenmemiş öğrencilerin belgeleri sisteme tarandıktan sonra işlenmesi için aolengelli@meb.gov.tr adresine e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

Öğrencilik durumu “incelemeye alınmış” olan öğrencilerin açık öğretim lisesi veya halk eğitim merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Açıköğretim Lisesi 1. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos – 9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme için son gün! MEB uyardı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!