G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,75
GBP40,50
BIST10.184,33
GR. ALTIN2.400,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Antakya Medeniyetler Korosu, İstanbul’da sahne aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya Medeniyetler Korosu, İstanbul’da sahne aldı / Haberin Peşinde Urfa

Depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, İstanbul’da “Dayanışmanın Müziği” projesi kapsamında konser verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Hatay’da yardım ve destek çalışmaları devam ediyor. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı da Hatay’ın kadim kültüründen aldığı güçle ve sanatla yaralarını sarması için ‘Dayanışmanın Müziği’ projesini hayata geçirdi.

Projenin ilk konseri, 31 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) gerçekleşti. İBB Orkestraları Türkiye’yi sarsan depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu bir konser verdi.

İstanbullular, yıl boyunca devam edecek dayanışma sürecinin ilk konseri için CRR’deki tüm koltukları doldurdu. Konserin davetiyeleri ücretsiz olarak Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edildi.

2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen, Hatay’ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan Antakya Medeniyetler Korosu’nun performansı da dinleyenleri mest etti. Bölgenin kültür mozaiğini sanatına yansıtan koro, Hatay’ın zengin müziğini sanatseverlerle buluşturdu.

Proje kapsamında ikinci konser, 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de yine CRR’de gerçekleştirecek. İBB Orkestraları’na bu kez Hatay Akademi Orkestrası ile birlikte sahne alacak.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Dayanışmanın Müziği’ projesiyle, yaşanan felaketin ardından depremde sanatçıları anmak ve Hataylı sanatçılara destek olmak için konserler gerçekleşecek. Bu dayanışma ve güç birliği; hem Hatay’ın kadim kültürlerden beslenen müzikal mirasını İstanbullularla buluşturmanın aracı hem de Hatay’ı kültür sanattan aldığı güçle yeniden ayağa kaldırmanın bir vesilesi olacak.

Konserin ücretsiz davetiyeleri, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarında duyurulmasının ardından, Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Hibya Haber Ajansı

Antakya Medeniyetler Korosu, İstanbul’da sahne aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!