G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,83
GBP40,62
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.406,72
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Anne sütü hakkına bilinmeyenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne sütü hakkına bilinmeyenler / Haberin Peşinde Urfa

Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Atılkan, ‘anne sütü’ hakkında toplumda doğru sanılan hatalı bilgileri anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

 Dr. Pınar Atılkan, doğru sanılan bilgileri ve doğruları hakkında açıklamada bulundu.

Atılkan, sütün az olması nedeniyle bebeğin ağladığı algısının yanlış olduğunu aksine, her annede bebeğine yetecek kadar süt olduğunu belirtti.

Sütün sulu ve açık renk olması nedeniyle kalitesiz oldugu inanışının yanlış olduğunu belirten Atılkan, bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen koyu sarı ve yoğun bir süt olan kolostrum, içeriğinden dolayı bu görünümde olduğunu söyledi.

Dr. Pınar Atılkan, ek besine geçildiğindede bebeğin anne sütüne ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Temel besinin 8. aya kadar yüzde 70-80 oranında anne sütü olması gerekiyor. Bebek büyüdükçe anne sütünün miktarı da değişiyor. Örneğin, 9-12 aydan sonra besinlerin yarısı anne sütünden yarısı da ek besinden sağlanmalı. Tamamlayıcı beslenmeye de 2 yaşına kadar anne sütü ile beraber devam edilmelidir.” dedi.

‘Göğsüm çok küçük bu nedenle sütüm az olabilir’ yanılgısına kapılan anneler için Atılkan, sütün miktarı ile kalitesinin anne memesinin boyutundan bağımsız bir durum olduğunu vurgulayarak, “Her annenin sütü bebeğine yeterli geliyor, dolayısıyla annelerin endişelenmelerine gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Bebeğin mümkünse ilk 4-6 hafta, zorunlu haller dışında, biberonla beslenmemesi gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Atılkan, “Beslenmek için biberon zorunlu olsa bile anne bebeğini yine emzirmelidir. Zira, yaşamsal faydalarının yanı sıra anne sütü çok daha kolay sindirildiği için bebek daha sık besleniyor.” şeklinde konuştu.

Anne sütü ikiz bebeklere de rahatlıkla yetecek miktarda oluyor. Hatta anneler ikiz bebeklerini eş zamanlı bile besleyebiliyorlar. Bunun için çeşitli emzirme pozisyonları öneriliyor. Atılkan, annelerdeki, ikiz bebeklere süt yetmez algısınında yanlış olduğunu hatırlattı.

Son olarak ‘formül mama versem bebeğim daha iyi uyur ve daha çok kilo alır’ diyen anneler için açıklamada bulunan Dr. Pınar Atılkan şunları söyledi:

“Anne sütünün sindirimi ise çok daha kolaydır. Bu nedenle anne sütü ile beslenen bebekler daha huzurlu uyurlar ve daha çok kilo alırlar. Ayrıca anneyle bağ kurdukları için kendilerini güvende hissederler.”
Hibya Haber Ajansı

Anne sütü hakkına bilinmeyenler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!