G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,09
GBP41,07
BIST9.056,60
GR. ALTIN2.300,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Ankara Tabip Odası: Tabip Odası: 9 bölgede günlük vaka sayısı 400-500’e çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Tabip Odası: Tabip Odası: 9 bölgede günlük vaka sayısı 400-500’e çıktı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, sahadan ve filyasyon ekiplerinden alınanan bilgilere göre, 9 bölgeye ayrılan Ankara’nın her bölgesinden günlük 400-500 vaka bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Kapatılan hastanelerin tekrar açılmasının gündemde olduğunu da ifade eden Baytemür, “Servislerde yoğun bir hasta yatışı var. Yoğun bakım için hastalar sıraya koyuluyor” dedi.

Sputnik Türkiye’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına konuk olan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, sahadan ve filyasyon ekiplerinden gelen bilgilerle açıklanan rakamlar arasında büyük bir fark olduğunu söyledi.

Baytemür, “Kapatılan eski hastanelerin tekrar açılması gündemde. Servislerde yoğun bir hasta yatışı var. Yeterli yoğun bakım ünitesi olmadığı için hastalar sıraya koyuluyor” dedi.

HER BÖLGEDE 400-500 VAKA VAR

Günlük vaka sayılarıyla ilgili soruya da cevap veren Baytemür, filyasyon ekiplerinin çalıştığı Ankara’da bilinen 9 bölge olduğunu söyleyerek şu yanıtı verdi:

* Filyasyon ekiplerini Sağlık Bakanlığı yaklaşık bin 400 çalışanla Ankara İl Sağlık Müdürlüğü emrine verdi. Bunların bir kısmı merkezde, bir kısmı da sahada.

* 9 bölgeden bize gelen rakamlar için söylüyorum. Yine de altını çiziyorum bunların teyit edilmesi lazım ama her bölgede yaklaşık 400-500 vakanın olduğu bilgisi bize ulaşıyor.

* Bir yoğunluk var. Vatandaşların da kendilerine ait önlemler açısından bir şeffaflığa ihtiyaç var. Daha ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum.

* Vaka sayıları açıklanan düzeyde değil. Bu artık çok aşikar. Eğer öyle olsaydı ek önlemlere, ek personele, filyasyon ekiplerinin çoğalmasına ihtiyaç duyulmazdı. Oldukça fazla hasta var. Bu bilgilerin şeffaf halde iletilmesi lazım.

BİRBİRLERİNE SELAM VERECEK VAKİTLERİ YOK

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelle ilgili bilgi de veren Baytemür, “Birbirlerine bir ‘merhaba’ bile diyemeyecek durumdalar. Yoğunluk var. İnsanlar yemeğe bile zaman ayıramayacak düzeyde bir çalışma temposundalar. Yoğun bakımlar dolmuş durumda. Servisten yoğun bakıma geçişler bile bir sıraya koyuluyor” dedi.

Ankara Tabip Odası: Tabip Odası: 9 bölgede günlük vaka sayısı 400-500’e çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!