G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,59
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.331,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Anaokullarında büyük tehlike! Renkli ve desenli maskeler virüs riskini arttırıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anaokullarında büyük tehlike! Renkli ve desenli maskeler virüs riskini arttırıyor mu? / Haberin Peşinde Urfa

Cafcaflı renkli ve sevilen çizgi film karakterleriyle çocuklara özel olarak tasarlanan maskeler, okul döneminde tehlike saçıyor. Arkadaşlarında görüp hoşuna giden maskeleri birbirleriyle değiştirerek takan çocuklarda koronavirüs olma şansı daha çok artıyor. İşte uzmanından renkli ve desenli maskelerle ilgili dikkat çeken açıklama:

Cafcaflı renkli ve sevilen çizgi film karakterleriyle çocuklara özel olarak tasarlanan maskeler, okul döneminde tehlike saçıyor. Arkadaşlarında görüp hoşuna giden maskeleri birbirleriyle değiştirerek takan çocuklarda koronavirüs olma şansı daha çok artıyor. İşte uzmanından renkli ve desenli maskelerle ilgili dikkat çeken açıklama:

Uzmanların çocuklarda maske kullanımı ile ilgili üzerinde durduğu en ciddi sıkıntılardan birisi da okulda arkadaşlarının maskeleri ile değiş tokuş yapmalarıdır. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, ebeveynlerin çocuklarında çizgi film karakterli maskeleri kullanmaları yerine, koruyucu etkisi daha yüksek olan cerrahi maskelere yönlendirmesinin maske değişme isteğini önleyeceğini söyledi.

‘MASKE ARACILIĞI İLE HASTALIK BULAŞMA OLASILIĞI VAR’

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, kontrollü sosyal hayat kapsamında okullarda yüz yüze eğitimin başladığını belirterek,

Tabii okullar bu açıdan en riskli bölgelerden bir tanesi. Şimdi yapılan çalışmalara baktığımız da bazı ülkelerde okulların açılmasıyla beraber hasta sayılarında ciddi bir artış olduğu görüldü ve okullar tekrar kapatılmak zorunda kalındı. Çocuklar şu an ülkemizde okula gidiyor. Arkadaşının yüzünde çizgi film karakterli maske görüyor ve çok beğeniyor. Daha sonra ise maskeyi arkadaşıyla değiştirmek istiyor. Bu çok riskli bir durum. Pandemi döneminde olduğumuzdan dolayı çocuklar arasında bu virüsün dolaşımı söz konusu olabilir. Çocuk bunu eve götürebilir ama bunun dışında riskler de var. Yani solunum yolu virüslerinin bulaşması da damlacıklar aracılığıyla oluyor. Çocuk maskesi aracılığıyla bunu arkadaşına bulaştırabilir veya mevsimsel grip dediğimiz aynı şekilde bulaştırabilir. Bu maske aracılığıyla ‘beta bakterisi’ diye bilinen bademcik iltihabı yapan daha sonra da kalpte birtakım hasarlara neden olabilen bir bakteri de aynı şekilde bulaşır. Maske aracılığı ile arkadaşına bulaştırabilme olasılığı vardır” dedi.

ANAOKULUNDA EN BÜYÜK SORUMLULUK ÖĞRETMENLERE DÜŞÜYOR

Yüz yüze eğitim döneminin başlaması nedeniyle en büyük sorumluluğun öğretmenlerde olduğunu söyleyen Ertuğrul, “Öğretmenler bunları kontrol edecekler. Çocukların sosyal mesafe kurallarına uyup uymadıkları Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu rehberlere uygun bir biçimde sınıf içerisinde bulunup bulunmadıkları, maske değişiminin olup olmadığı, çocukların el hijyenlerinin yeterince sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmeli. Aileler çocuklarına bu tür renkli maskeler almamalılar. Ayrıca okulda uymaları gereken kuralları da sık sık tekrarlayarak anlatmalılar. Okuldan geldiği zaman çocuk üstünü başını değiştirip, ellerini sabunla yıkamalıdır” ifadelerini kullandı.

koronavirüs,sağlıklı maske,desenli maske,desenli maskeler zararlı mı,çocuklarda desenli maske uyarısı,çocuk maskesi nasıl olmalı

Anaokullarında büyük tehlike! Renkli ve desenli maskeler virüs riskini arttırıyor mu?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!