G-CV0ZL47F6D
USD32,60
EURO34,65
GBP40,46
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.524,61
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Amerika’da seçimi kim kazandı? Trump mı Biden mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belki de Amerika’da tarihinin en tartışmalı başkanlık seçimleri yaşanıyor. Trump’a göre AMerika’da seçiimi kim kazandı sorusunun yanıtı çoktan belli oldu.

Belki de Amerika’da tarihinin en tartışmalı başkanlık seçimleri yaşanıyor. Trump’a göre AMerika’da seçiimi kim kazandı sorusunun yanıtı çoktan belli oldu. Trump’ın erken zafer açıklamaları tartışma yarattı.

Seçimi kim kazandı? Trump’tan üst üste açıklamalar

Donald Trump ve Joe Biden’ın Beyaz Saray’ı kazanmak için verdiği büyük yarışta son oylar kullanıldı. Ülkenin dört bir yanında oy sayımları devam ederken, medya kuruluşları elindeki verilerle birçok eyalet için tahminini açıkladı.

ABD’de mevcut sonuçlar anketlerin öngördüğü gibi farklı bir Biden zaferi değil, başa baş bir yarış gösteriyor. Trump’ın Ohio ve Florida’yı tekrar kazanması, mevcut sonuçlara göre Pennsylvania ile Michigan gibi eyaletleri de önde götürmesi seçimleri, sonuçlarının tahmin edilmesi zor bir hale getirdi.

2016’da Trump’ı ‘salıncak eyaletler’de elde ettiği zaferler Oval Ofis’e taşımıştı. Anketler Demokrat aday lehine sonuçlar göstermiş olsa da, Biden henüz bu tabloyu tersine çevirebilmiş değil.

Çoğu medya kuruluşunun tahminlerinde göre Biden, Seçmenler Kurulu oylarında hala önde, ancak yeni açıklanan sonularla bu fark erimeye başladı.

Türkiye saatiyle 09.00 sularında Joe Biden, eşi Jill Biden ile Delaware, Wilmington’daki seçim merkezinde kısa bir açıklama yaptı. Biden,  “iyimser” olduklarını söylediği konuşmada “Bulunduğumuz noktadan memnunuz. Bu seçimi kazanma yolunda olduğumuzu biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Biden yaptığı kısa konuşmada “Bu seçimin sonucunu belirlemek bana veya Trump’a kalmaz” ifadelerini kullanırken o sırada tweet atan Trump da bir açıklama yapacağını duyurdu. “Büyük bir zafer” ifadelerini kullanan Trump “Öndeyiz ama seçimi çalmaya çalışıyorlar!” ifadelerini kullandı.

Seçimde hile vurgusu yaptığı tweetten bir saat sonra Beyaz Saray’da açıklama yapan Trump, “Seçimi biz kazandık” ifadelerini kullandı. Seçimde hile olduğunu söyleyen Trump, “Oy sayımının durmasını talep ediyoruz, Yüksek Mahkeme’ye gideceğiz” dedi.

ABD basını, Biden’ın Arizona’da kazandığını öngördü. Trump, Arizona’yla ilgili olarak “Orada da çok canlılık var ancak ‘birileri’ Biden’ın zaferi diyor” demişti. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da açıklama yaptı. Açıklamada, seçimde hile yapıldığını iddia eden Trump, “Büyük bir kutlamaya hazırlanıyorduk, bir anda durduruldu. Dışarı çıkıp kutlama yapmaya hazırlanıyorduk. Böyle bir oy, böyle bir başarı. Bu ülkenin vatandaşları rekor sayıda katılım gösterdi. Beklemediğimiz eyaletlerde zafer kazandık. ” dedi.

Trump, henüz erken oyların sonuçlanmadığı Georgia’yla ilgili olarak “Georgia’yı kazandığımız çok açık” dedi. Trump, sayımın durdurulduğu Pennsylvania ile ilgili “Büyük bir farkla kazanıyoruz” dedi.  Trump, Fox News’un Biden’ın kazandığını belirttiği Arizona’yla ilgili, “Arizona’da çok canlılık var ama ‘birileri’ Biden zaferi diyor” dedi.  Ohio, Florida ve Teksas’taki galibiyeti kutlayan Trump, Kuzey Carolina’da da “büyük zafer kazandık” dedi.

Amerika’da seçimi kim kazandı? Trump mı Biden mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!