G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,77
GBP40,33
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.449,57
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

AMC, sinemada maskeyi zorunlu tutmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük sinema salonu zincirlerinden olan AMC, corona virüsü salgını sonrası 15 Temmuz’da kapılarını yeniden açacak. Şirket CEO’su Adam Aron, sinemalarında maske takmanın zorunlu olmayacağını söylerken, bunun gerekçesini, “Politik bir tartışmaya çekilmek istemiyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Corona virüsü salgını başladığında neredeyse tüm dünyada önlem olarak ilk kapatılanlar sinema ve tiyatrolar olmuştu. ABD’nin en büyük sinema ve tiyatro zincirlerinden AMC, 15 Temmuz’da kapılarını yeniden açıyor.

Variety’de yer alan habere göre, ülke çapında 600 noktada faaliyet gösteren AMC, müşterilere maske takmayı zorunlu kılmayacak. Konuyla ilgili konuşan şirket CEO’su Adam Aron, “Politik bir tartışmaya çekilmek istemedik. Maskenin gerekli olmadığına güçlü bir şekilde inanan kişiye bunu zorunlu kılmanın bir faydası olmaz” diye konuştu.

GİRİŞTE 1 DOLARA SATILACAK

Şirket yine de rakipleri Cinemark ve Regal gibi maske takmayı teşvik edecek. Girişte 1 dolara maske satışı yapılacak. CEO Adam, “Misafirlerimizin büyük çoğunluğunun kendiliğinden bu önlemi alacağını düşünüyorum. Ben de AMC’de bir etkinliğe gittiğimde maskemi takarak örnek olacağım” yorumunu yaptı.

MASKE, TRUMP SAYESİNDE SİYASAL BİR KONU OLDU!

Kapalı ortamlardaki etkinlikler özellikle de klimalı yerler, corona virüsünün yayılması konusunda son derece riskli. Bu nedenle ABD’de çoğu eyalette sinema ve tiyatroların açılmasına hâlâ izin verilmedi.

Maske, virüsten korunma yolundaki en etkili ve basit yöntemlerden biri. Ancak ABD’de bu konu, Başkan Donald Trump’ın halk içinde maske takmamasıyla ‘siyasal’ bir hal aldı. Trump son yaptığı açıklamada, “İnsanlar virüsten korunmak için değil, bana karşı olduklarını göstermek için maske takıyor” demişti.

AMC, sinemada maskeyi zorunlu tutmayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!