G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP40,92
BIST10.734,63
GR. ALTIN2.505,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Altının gözü Fed tutanaklarında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altının gözü Fed tutanaklarında / Haberin Peşinde Urfa

Amerikan Merkez Bankası (Fed) bu akşam Açık Piyasa Komitesi Tutanakları’nı açıklayacak. Tutanaklarda Fed’in gelecekteki faiz politikasına ilişkin bilgiler de yer alacak. Altın yatırımcısı da bu toplantıyı dikkatle takip ediyor. Uzmanlar altına olan güçlü talepten dolayı fiyatlarda aşağı yönlü bir hareket beklemiyor. Tutanaklar TSİ 21:00’de açıklanacak. 

ABD Doları’nın önde gelen para birimleri karşısında hafif bir toparlanma göstermesi ve dün yaşanan güçlü yükselişin ardından altın fiyatının yeniden 1980-2000 dolar/ons bandına dönmesine yol açtı.

Sabah saatlerinde yaşanan sert düşüşle 1980,55 dolar/ons seviyesini gören spot altın, şu sıralarda düne göre yüzde 0,75 kayıpla 1987,15 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Altın piyasasında gözler bugün Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanaklarında olacak. Bu toplantı önemli çünkü doların faiz getirisinin çok sınırlı olması ve pandemiye bağlı sebeplerle güvenli liman altın hiç olmadığı kadar öne çıkıyor. Dolar tekrar küresel anlamda cazip bir yatırım aracı olursa altın fiyatları düşebilir. Çoğu uzman güvenilirliği ispatlanmış bir aşının altın fiyatlarını geriletebileceğini düşünüyor.

‘ALTINA OLAN TALEP CANLI’

Altın fiyatları hakkında sozcu.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan pandemi dışında Trump’ın Huawei’ye kısıtlamaları artırması adımının da altın gibi güvenli varlıklara olan talebi yukarıda tuttuğuna işaret ediyor. Erkan, “Altın, yaptığı düzeltmeden sonra Washington ve Pekin ilişkilerinin ticaretten salgına, Hong Kong’a kadar uzanan çok boyutlu bir şekle girmesinden beslenmeye devam etti. Küresel düşük faizler ve yatırımcının korunma ihtiyacı altına olan talebi canlı tutmaya devam eder, bu da mevcut trendin güçlenerek devam etmesi beklentisini ortaya koyuyor” diyerek altına olan talebin canlı olduğunu belirtti.

‘SEÇİM FİYATLAMASI DA İŞİN İÇİNE GİRECEK’

Altına olan güçlü talepten dolayı Fed tutanakları sonucunda altında aşağı yönlü bir hareket beklemeyen Erkan, “Fed tutanakları öncesinde 2000 dolar veya biraz altında fiyatlama yapmaya devam ediyor. Fed tutanaklarının açıklanması, gelecekteki herhangi bir politika hareketine ilişkin ipuçları açısından yakından değerlendirilecektir. Fed’in enflasyon hedeflemesine ilişkin ipuçlarını ve stratejisini bu aşamada değerlendiriyor olacağız. ABD ve Çin gerginliği, pandemi gelişmeleri, işin içine girmeye başlayacak olan seçim fiyatlaması ve Trump mali teşvik belirsizliği de altın fiyatı ve risk algısını belirleyecek faktörlerdir” diyerek sözlerini noktaladı.

  • DOLAR

  • ALTIN

‘TEPKİ ALIMINDAN ÖTEYE GEÇMEZ’

Ünlü&Co tarafından yayımlanan piyasa notunda Fed’in faizleri düşük tutma politikasında bir değişiklik sinyalleri beklenmediği içinaltında yukarı yönlü bir hareket umulmadığı ifade ediliyor. Notta şu ifadeler kullanıldı: Fed’in bu akşam güvercin mesajlar vereceğine yönelik beklentilerin de altın açısından pozitif bir zemin yarattığını söyleyebiliriz. Ancak şimdilik altının teknik görünümünün anlamlı şekilde değiştiğini düşünmüyoruz. Öyle ki 2015 doların üzerinde kapanış yapılmadıkça yukarı yönlü denemeler tepki alımından öteye geçemeyecektir.

Altının gözü Fed tutanaklarında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!