G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,03
GBP40,90
BIST10.603,42
GR. ALTIN2.485,19
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Altındaki düşüşe Fed freni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altındaki düşüşe Fed freni / Haberin Peşinde Urfa

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan gerileme ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları ile sınırlı kaldı. Parasal genişlemenin devam etmesi gerektiği vurgulanan tutanaklarda pandemiye ilişkin endişelerin de güncelliğini koruduğu belirtildi. Açıklama öncesi düşüş eğiliminde olan ons altın, yönünü yukarı çevirerek 1.950 dolar bandında dengelendi. İç piyasada ise dolarda yaşanan düşüşün de etkisiyle gram altın 450 TL seviyesine kadar çekildi. 

Covid-19 salgının getirdiği gelişmelere bağlı olarak rekor üzerine rekor kıran altın fiyatları son günlerde dalgalı bir seyir izliyor. 2075 dolar ile rekor kıran ons altın daha sonra Rusya tarafından yapılan corona aşısı bulundu duyurusu ile sert düşmüş, uzmanlar söz konusu haberin düzeltme hareketi için bahane olduğunu belirtmişti.

Ancak ons altında yaşanan bu gerileme kalıcı olmadı ve hafta içi tekrar 2.000 dolar barajı aşıldı. Dolarda son dönemde görülen zayıflığın 18 Ağustos itibarıyla bir miktar azalması ve Çin ile ABD arasındaki ticaret geriliminde yeni bir perde olmaması ons altının bu seviyede kalıcı olmasını zorlaştırdı ve fiyat tekrar 2.000 doların altına geriledi.

FED TUTANAKLARI FRENLEDİ

Altında yaşana düşüş eğilimini Fed tutanaklarının açıklanması ile sınırladı. Politika yapıcılarının bazıları corona virüsü salgınından etkilenen ekonomiyi iyileştirmek için Fed’in para politikasını daha fazla gevşetmesi gerekebileceğini söyledi. Fed’in ekonomiye ilişkin olumlu olmayan beklentileri altında yaşanan düşüşün sınırlı kalmasına neden oldu.

KUTSAR: DÜŞÜŞLERİN SINIRLI KALMASINA OLANAK SAĞLIYOR

GCM Yatırım Menkul Değerler Yardımcı Analist’i Kaan Kutsar konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed uzmanlarının haziran ayına göre daha fazla mali teşvik sunulması gerektiği düşüncesinde olduklarını belirten Kutsar, “Ayrıca tutanaklardan Covid-19 pandemisi konusunda halen endişelerin ve belirsizliğin sürdüğünü ve halen negatif açıdan etkisini hissettirdiği ifadeleri yer aldı. Dolayısıyla bu risklerin, genişleyici para ve maliye politikalarının sürdüğü bir çerçeveyi çiziyor. Bu durum ons altın ve gram altın fiyatlamalarındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına olanak tanıyor.” açıklamasında bulundu.

TÖZGE: BANT HAREKETİNE GİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge ise FED tutanaklarının yarattığı hayal kırıklığı sonrası ons altında kâr satışlarının arttığını belirtti. Son yaşanan altın rallisi sonrası altın fiyatlarının bir miktar bant hareketine girdiğini düşündüğünü belirten Tözge, “Ons altın için 1.925, 1.900 ve 1.850 dolar sırasıyla destek seviyeleri olup, 2.000 ve 2.075 dolar ise direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Ons altının önümüzdeki günlerde 1.850-2.075 dolar bandında dalgalanması daha olası.” açıklamasında bulundu.

Altındaki düşüşe Fed freni

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!