G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,03
GBP40,94
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.505,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Altın fiyatlarında düşüş neden hızlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatlarında düşüş neden hızlandı / Haberin Peşinde Urfa

Ons altının fiyatı son iki işlem gününde 1.900 dolardan 1.855 dolara kadar geriledi. Yurtiçinde ise doların TL karşısında değer kaybetmesi nedeniyle gram altının fiyatı sert düştü.

Altın, Nisan ayı başından beri içerisinde hareket ettiği yükseliş kanalının dışına çıktı. Uzmanlar, düşük seyreden reel faizlere karşın,  dolardaki değerlenmenin altın üzerinde baskı yarattığını düşünüyor.

ABD’de enflasyonun yukarı yönlü bir eğilim sergilemesine karşın Fed’in destekleyici para politikasını sürdüreceğine dair beklentiler geride bıraktığımız haftada 1870 dolar sınırına kadar geri çekilen altının ons fiyatının 1900 doların üzerine doğru güçlü bir tepki vermesini sağlamıştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD’de açıklanan ve piyasa beklentisinin üzerinde gelen enflasyon verisi ile 1.900 dolara kadar yükselen altın fiyatları bu direnç seviyesini kıramadı.

Son iki işlem gününde 1.900 dolardan 1.855 dolara kadar gerileyen Ons Altın’da bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak sonuç bekleniyor.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,45 seviyesine doğru gerilemesine rağmen ons altının değer kaybetmesi içeride gram altının fiyatında düşüşe neden oldu.

Altın fiyatlarındaki düşüşü Türk lirasının dolar karşısında değer kazanması da hızlandırdı.

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 498,20 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı’da 498 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 498,20 liradan, 3 bin 283 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 3 bin 304 liradan, 454,50 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 458,50 liradan, 3 bin 207 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 3 bin 227 liradan, bin 604 liradan alınan Yarım Ziynet bin 614 liradan ve 802 liradan alınan Çeyrek Ziynet 807 liradan satılıyor.

ABD,Altın,altın fiyatları,bitcoin,Dolar,Elon Musk,enflasyon,FED,istanbul,Kripto para,Nisan ayı,para,Perşembe,Teknoloji,Tesla

Altın fiyatlarında düşüş neden hızlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!