G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,78
GBP40,49
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.386,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Aliyev’den Batı’ya yaptırım tepkisi: Ermenilerin Dağlık Karabağ’da neler yaptığına baktınız mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Aliyev’den Batı’ya yaptırım tepkisi: Ermenilerin Dağlık Karabağ’da neler yaptığına baktınız mı? / Haberin Peşinde Urfa

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ nedeniyle yaptırım uygulayan ülkelerin yaptırımların gerekçesi olarak Bakü’ye yönelttikleri suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.

Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile 44 gün süren savaşta Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Gubadlı ve Zengilan şehirlerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklama yapan Aliyev, “Bize yaptırım uygulama kararı ülkeler gözlerini açsın ve baksın. İkiyüzlü siyasetçiler, gözlerini açın ve bakın. Parlamentolarınız yaptırımları kabul etti. Bu yaptırımların bizim için hiçbir değeri yok, bu bir kağıt parçası. Ancak asıl mesele, bize karşı yine asılsız suçlamalar yöneltilmesi” dedi.

“Fransız parlamentosunun vekilleri, Belçika ve Hollanda parlamentolarının vekilleri, sevdiğiniz Ermenilerin bu topraklarda neler yaptıklarına baktınız mı?” diye soran Aliyev, Batılı vekillere harita ve ansiklopedileri açıp Zengilan ve Gubadlı‘nın hangi ülkeye ait olduğuna bakmalarını tavsiye etti.

İşgalden kurtarılan bölgeleri ziyaret ettiğinde ve Ermenilerin yaptığı vahşeti gördüğünde sadece Azerbaycan için değil, tüm bölge için büyük bir iş yaptıklarına bir kez daha emin olduğunu ifade eden Aliyev, “Biz Ermeni faşizminin kafasını ezdik. Biz faşist ve terörist Ermeni devletinin belini kırdık. Ermenistan devleti ve toplumu bundan doğru sonuçlar çıkarmalıdır. Rövanş duygusuyla yaşarlarsa, sonları kötü olur” dedi.

Aliyev, Ermenilerce yıkılan tüm köy ve şehirleri imar edeceklerini, Azerbaycanlıların buralara dönerek ebediyen yaşayacaklarını vurguladı.

Aliyev, Zengilan’da, Ermenilerce tamamen harabe duruma getirilen bir caminin önünde yaptığı konuşmada, bir zamanlar işgal altında olan tüm bölgelerde tarihi ve dini yapıların benzer durumda olduğunu hatırlattı ve “Dünya 30 yıl boyunca buna sessiz kaldı” ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ,Yaptırım,Ermenistan,Azerbaycan,İlham Aliyev

Aliyev’den Batı’ya yaptırım tepkisi: Ermenilerin Dağlık Karabağ’da neler yaptığına baktınız mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!