G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,79
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.395,70
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akşener: “Bu harami düzene sebep olanlara, yedikleri içtikleri haram olsun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener: “Bu harami düzene sebep olanlara, yedikleri içtikleri haram olsun” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Mersin’in Mut ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Şeker fabrikalarını yandaşlara peşkeş çektiler. Amerika’nın şirketine peşkeş çektiler. ‘Türk çiftçisi ölsün, Amerikan çiftçisi yaşasın’ dediler. Buna can dayanmaz. Bu gayretullaha dokunur ve dokundu.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Mersin’in Mut ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

“Başbakan Akşener” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İYİ Parti Lideri, kalabalığın içinden kendisine seslenen bir çocuğu yanına çağırdı.

Sarıldığı çocuğun “Anaların duasıyla,  babaların sevgisiyle, halkının oyuyla gel Başbakanım” demesi üzerine Akşener, “Ben şimdi konuşmayı bırakıp gideyim. Saraydakilerin uykusu zaten kaçtı, siniler laçka oldu ama korkunun faydası yok. Bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta, birlikte, demokrasi ile ele ele verip yıkacağız inşallah. Çok az kaldı. O kadar az kaldı ki, bugünden her türlü melaneti yapmak üzere yola çıktılar ama vatandaşımızın, milletimizin, kadınlarımızın, erkeklerin, çocukların ve hele o gençlerin ahı tutacak ahı.“ dedi.

Şeker fabrikalarının satışına değinen Akşener, “İşletiyorlar mı, hayır. Ne yaptılar, kapattılar. Pancar ekmesi ne oldu, pancar ekimi gitti. Pancar ekimi gidince, hayvan küspesi gitti. Yem fiyatları ne oldu, uçtu gitti. Şeker fabrikalarını yandaşlara peşkeş çektiler. Amerika’nın şirketine peşkeş çektiler. ‘Türk çiftçisi ölsün, Amerikan çiftçisi yaşasın’ dediler. Buna can dayanmaz. Bu gayretullaha dokunur ve dokundu.” ifadesini kullandı.

Türk Telekom üzerinden eleştirilerde bulunan Akşener, “128 milyar dolar gitti ama ben size daha enteresanı söyleyeyim. Hepimizin vergilerinden oluşan 24 milyar lirayı, aile dostunu mahcup etmek yerine sizi açlığa mahkum etti, 24 milyar lirayı Hariri’nin cebine koydu.” diye konuştu

Bu para ile 1 yıl boyunca ilkokuldan lise sona kadar tüm öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebileceğini belirten Akşener, İstanbul’da öğünün birini yiyip diğerini yiyemeyen çocuklar olduğuna dikkat çekti.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması yönünde tekliflerinin olduğunu hatırlatan Akşener, “Şimdi 5 müteahhitin vergi borçlarını sildiler. Senin emekli maaşını, en düşüğünü, asgari ücret seviyesine çıkarabilirdi. Seni açlığa mahkum etti, buna karşılık yandaşlarının ceplerini doldurdu.” ifadesini kullandı.

Kendisini dinleyen kalabalığın “Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” sloganları atması üzerine Akşener, “Bunu diyen gençler, bunu diyen kadınlar, bunu diyen yaş almışlar yenilebilir mi bu ülkede? Hayır mümkün değil. Geliyor attaya gitme zamanı. Tekrar söylüyorum; attaya gitme vakti geliyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş yıllardaki yüzük çıkışına göndermede bulunan Akşener, “Bu yüzükten sonra kaç gemicik, kaç villacık, kaç apartmancık, kaç işyericik oldu?” diye sordu.

“Ey milletim ne yüzükmüş bu” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Hanımefendiler, beyefendiler sizin yüzükleriniz para etmiyor, arkadaşın yüzüğü neler ediyor neler. ‘Bu yüzükten fazla bir şeyim olursa, bu kardeşiniz yamuk yapmıştır’ diyenler el hak doğru söylüyor. Kendi kendilerine söylediler, kendi kendilerini yalanladır. İşte bu harami düzeni birlikte yıkacağız. 5 tane maaş alan danışman var. Senin çocuğun aç, senin çocuğun umutsuz, senin çocuğun atanamamış, senin çocuğun asgari ücretle iş bulamıyor ama 5 maaş alan saygısız, çirkin, çirkef, garibanı tekmeleyen danışmanlar var. 10 maaş alanlar var, 315 bin lira maaş alanlar var. Ey besiciler, gebe ineğini kesime gönderiyorsun yemin pahalılığında. Hem evlerde hem dükkanlarda hem sulamada elektrik parası ile elektrik gibi çarpılıyorsunuz. İşte buna can dayanmaz. Seçmen velinimettir. Bizi birbirimize düşürdüler. Artık bunu başaramayacaklar. Sizin dertleriniz üzerinden konuşmayana oy yok. Sizin dertlerinize çözüm üretmeyenlere oy yok. 5 maaş danışmanlar için size hakaret edenlere oy yok. En önemlisi sizden uzaklaşıp, sizi nankörlükle suçlayanlara, sizi teröristlikle suçlayanlara, sizi şükürsüzlükle suçlayanlara oy yok. Bu harami düzene sebep olanlara, yedikleri içtikleri haram olsun, zıkkım olsun. “


Hibya Haber Ajansı

Akşener: “Bu harami düzene sebep olanlara, yedikleri içtikleri haram olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!