G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,97
GBP40,72
BIST10.179,66
GR. ALTIN2.450,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Aksakal’dan KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksakal’dan KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü mesajı / Haberin Peşinde Urfa

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aksakal mesajında;“451 yıldan bu yana bir Türk yurdu olan Kıbrıs adası Anadolu coğrafyasının ayrılmaz parçasıdır. Bu sürecin getirdiği ve dayattığı zorunlulukların tartışmasını bir yana bırakıp 21.nci yüzyılın gerekleri tahtında insanca bir yaşamın artık kurgulanması zaman gelmiş, hatta çoktan geçmiştir.

Herkes kabul etmelidir ki Ada’da iki toplum, iki millet yüzyıllardır bir arada yaşamıştır. Küresel emperyalizmin coğrafi planlarına kurban edilmeye çalışılan bu iki millet artık kendi devletlerinin çatısı altında insanca ve kardeşçe yaşama hakkına sahiptir.

48 yıl önce Kıbrıs’lı halklara getirdiğimiz barış ortamının dünya durdukça sürmesi en içten dileğimizdir. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39.ncu yılını yürekten kutluyor, bu kutlu mücadelenin kahramanları başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, yaşayan gazilerimizi, saygı, minnet ve şükranla yâd ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Öte yandan DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine KKTC’nin 39’uncu Kuruluş yıldönümü programlarına katılmak üzere Lefkoşa’ya gitti. Kıbrıs ziyareti esnasında bir dizi tören ve etkinliklere katılacak olan DSP Genel Başkanı Aksakal; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ve Lefkoşe Büyükelçiliğini ziyaret edecek.

Hibya Haber Ajansı

Aksakal’dan KKTC’nin 39. kuruluş yıl dönümü mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!