G-CV0ZL47F6D
USD32,13
EURO35,12
GBP41,69
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.471,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Akın: “AK Parti vatandaşı değil, dağıtım şirketini kolluyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akın: “AK Parti vatandaşı değil, dağıtım şirketini kolluyor” / Haberin Peşinde Urfa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Isparta’da yaşanan kesinti skandalının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) verdiği karar hakkında yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Isparta’da yaşanan kesinti skandalı nedeniyle verdiği kararın vatandaşları değil, şirketi kollamak anlamına geleceğini belirterek, “200 milyon liralık zararın karşılığında 15 milyon liralık tazminat kararı vatandaşın değil, şirketin kollanması anlamına geliyor. AKP vatandaşı değil, şirketleri kolluyor” diye konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Isparta’da yaşanan kesinti skandalının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) verdiği karar hakkında yazılı açıklama yaptı. CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının ilçe başkanlığı gibi çalışan EPDK yine bir skandala imza attı. Isparta’da günlerce süren elektrik kesintinde vatandaşlarımız günlerce mum ışığında kalmıştı. Öyle ki soğuk zincirinin bozulmasıyla birlikte yiyecekler bozuldu, gıda ürünü satan esnafın stokları çöp oldu.”

‘ZARARIN 14’TE 1 KADAR TAZMİNAT KARARI VİCDANİ DEĞİL’

CHP’li Akın, EPDK’nın Isparta’da yaşanan elektrik kesintileri için verdiği sözde ceza ve abonelere tazminat ödenmesi kararı ile vatandaşların değil, adeta dağıtım şirketinin kollandığını ifade etti. CHP’li Akın, şunları kaydetti: 

“AKP’li bölge milletvekillerinin bile ‘Kesintiler nedeniyle 200 milyon liralık zarar var’ dediği Isparta’da, EPDK’nin abonelere ödenmesini istediği tazminat tutarı yalnızca 15 milyon lira oldu. 200 milyon liralık zararın karşılığı asla bu değil. Başka bir deyişle Isparta’daki zararın neredeyse 14’te 1’i kadar vatandaşlara tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Bu vicdani bir karar değil.”

‘İKTİDAR VATANDAŞLARI DEĞİL, ŞİRKETLERİ KOLLUYOR’

CHP’li Akın, Ispartalı vatandaşların günlerce karanlıkta kalarak yaşadığı mağduriyetin karşılığı olarak 109 lira tazminat ödenmesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Şirket lehine alınan bu karar vatandaşlarımızı ikinci kez mağdur etti. Bu kararla gerekli bakım, onarım ve yatırımı yapmayan şirket adeta kollandı. Buradan Ispartalı vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum: Sizin günlerce karanlıkta kalmanızın bedeli asla ve asla 109 lira değildir. EPDK sizi değil, iktidara yakın dağıtım şirketinikoruyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ispartalı mağdur vatandaşlarımızın haklı tazminatlarının kendilerine kuruşu kuruşuna ödenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. EPDK’nın verdiği bu haksız karara itiraz edeceğiz.”   

Hibya Haber Ajansı

Akın: “AK Parti vatandaşı değil, dağıtım şirketini kolluyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!